Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor a mai „adus“ Primăriei Constanța un proces! Oficial din instanță

ro

02 Jun, 2021 00:00 3666 Marime text
  • Au fost contestate licitațiile privind asistența juridică de care avea nevoie primăria pentru punerea în aplicare a sentinței definitive din Dosarul Retrocedărilor, dar și cea privind asistența juridică pentru dosarele pe Legea 10 din 2001.
  • În ambele cazuri, judecătorii Tribunalului Constanța au ajuns la concluzia că acțiunile introduse de avocaților din București ar fi fost introduse prea târziu.
  • Hotărârile au fost atacate în apel de casa de avocatură din Capitală, așa încât Curtea de Apel Constanța se va pronunța în cele două cauze.
Primăria Municipiului Constanța a fost chemată în judecată de mai mulți avocați din Capitală. Aceștia sunt nemulțumiți în legătură cu licitațiile organizate de municipalitate pentru atribuirea contractelor de asistență juridică.
 
Mai exact, au fost contestate licitațiile privind asistența juridică de care avea nevoie primăria pentru punerea în aplicare a sentinței definitive din Dosarul Retrocedărilor, dar și cea privind asistența juridică pentru dosarele pe Legea 10 din 2001.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, dosarul în care a fost contestată licitația pentru cazurile pe Legea 10 are indicativul 18664/3/2020, iar reclamanții sunt avocații din cadrul firmei de avocatură din Capitală SCPA PSBH Popescu, Nicolau & Asociații.
 
În acest dosar, era contestat contractul adjudecat de Cabinetul de Avocat „Topor Vârban Valentina Violeta“, din Capitală.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a decis, în acest dosar, a admis excepția tardivității și a respins acțiunea avocaților din București împotriva Primăriei Constanța ca fiind tardiv formulată.
 
Împotriva acestei decizii, casa de avocatură din Capitală a declarat apel, urmând ca procesul să continue, în această situație, la Curtea de Apel Constanța, imediat ce dosarul va fi trimis pe rolul acestei instanțe.
 

Licitația pentru Dosarul Retrocedărilor

 
Pe de altă parte, în cauza 18665/3/2020, miza o reprezintă contractul de asistență juridică pentru punerea în executare a Deciziei nr. 32/07.02.2019 a Curții Supreme, pronunțate în Dosarul Retrocedărilor din Constanța.
 
În acest proces, reclamantă este, de asemenea, casa de avocatură din București SCPA PSBH Popescu, Nicolau & Asociaţii.
 
Rolul de pârâți le revine Municipiului Constanța, Primăriei Municipiului Constanța, dar și Asocierii SCA Pangratie și Asociații și SCA Mihu, Toader și Asociații, prin lider SCA Pangratie și Asociații.
 
Acestora li se alătură, în aceeași calitate, Asocierea Cabinet Individual de Avocat Constantin  Cojocaru, Cabinet Individual de Avocat Daniela Gheorghiu, Cabinet Individual de Avocat Tușa & Dumitrescu, prin lider Cabinet Individual de Avocat Constantin Cojocaru.
 
Și în acest dosar, judecătorii Tribunalului Constanța au ajuns la concluzia că acțiunea ar fi fost tradiv introdusă, după ce au admis excepția tardivității invocate în cauză. În acest context, acțiunea avocaților din București a fost respinsă ca fiind introdusă prea târziu.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța a fost atacată în apel de către casa de avocatură din Capitală, astfel că dosarul a ajuns acum pe rolul Curții de Apel Constanța, unde s-a fixat prim termen în apel la data de 10 iunie 2021, de la ora 10.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

„Uraganul“ imobiliar al Retrocedărilor:
Primăria pregăteşte peste 200 de procese pentru preluarea terenurilor retrocedate nelegal în vremea lui Mazăre

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii