Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Portul Fostul șef din Vamă Milea, cu termenul preschimbat la instanță

ro

18 Mar, 2020 00:00 2752 Marime text

Închis preventiv la cererea Direcției Naționale Anticorupție pentru circa șase luni, în celebrul Dosar Portul, pentru ca apoi să fie achitat definitiv, la capătul unul lung proces, fostul vameș Adrian Milea este departe încă de a vedea repararea prejudiciului cauzat de anumite erori judiciare în cazul său.


Iar aceasta, întrucât procesul în care vameșul a dat statul în judecată, dosar ce trebuia să fie analizat astăzi de magistrații Tribunalului Constanța, a primit un alt termen de judecată, în contextul măsurilor luate la nivelul instanțelor pentru prevenirea răspândirii epidemiei cu Covid-19. Potrivit datelor oficiale, termenul a fost preschimbat la data de 20 mai.
Ancheta ce a dus la arestarea preventivă a lui Adrian Milea, lucrător vamal și șef control fizic containere în cadrul Biroului Vamal Constanța Sud Agigea, a fost anunțată de DNA la data de 23 mai 2011. Acuzațiile formulate de procurori erau de iniţiere, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat.


Legat de acest grup, procurorii spuneau, în comunicatul de presă din 24 mai, că „într-o perioadă cuprinsă generic între mai 2010 şi martie 2011, la nivelul autorităţilor vamale şi portuare din Municipiul Constanţa, s-a constituit un grup infracţional organizat ce are scopul de a controla instituţiile Statului Român cu atribuţii în activităţile de import - export de mărfuri prin birourile vamale de pe raza Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, dar şi din Municipiul Bucureşti“.
Printre persoanele acuzate cu această ocazie se afla şi Adrian Milea, care inițial a fost reținut de procurori și, ulterior, arestat preventiv pentru o perioadă de aproape șase luni. Procesul privind ancheta procurorilor din Portul Constanța Sud Agigea s-a încheiat definitiv în luna iulie 2019, cu achitarea acuzaților.
Adrian Milea a fost achitat de acuzaţia de „iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup“ şi, respectiv, de „luare de mită“ în temeiul articolului 16, alineat 1, litera c din Codul de procedură penală. Potrivit textului de lege respectiv, achitarea s-a decis întrucât „nu există probe că persoana a săvârşit infracţiunea“.


Citește și:

Dosarul Portul:
Doi dintre acuzaţi, achitaţi definitiv, cer în instanţă repararea prejudiciului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii