Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Motorina! Hotărâre finală în cazul șoferilor acuzați de furt de motorină și benzină

ro

18 Sep, 2020 00:00 3021 Marime text
  • Instanța le-a impus inculpaţilor obligaţia ca, pe durata controlului judiciar, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căreia se află cauza.

Tribunalului Constanța a dispus noi măsuri preventive în cazul celor opt inculpați (șoferi pe autocisterne de transport carburant) cercetați pentru furt de motorină și benzină. Ieri, tribunalul a decis să nu-i aresteze pe cei opt, însă a hotărât plasarea tuturor inculpaților sub imperiul controlului judiciar, pentru 60 de zile.
 
Decizia Tribunalului Constanța este definitivă.
 
Magistrații le-au impus inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii, pe durata controlului judiciar: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.
 
Mai mult, instanța le-a impus inculpaţilor obligaţia ca, pe durata controlului judiciar, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căreia se află cauza.
 
„Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau a arestului preventiv“, potrivit minutei judecătorești.
 

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa

 
Amintim că urmare a cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiștii din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat în flagrant delict un bărbat, șofer pe o autocisternă de transport carburant, în timp ce ar fi sustras 50 de litri de produs petrolier cu miros specific de benzină.
 
Din cercetări, a reieșit faptul că, 7 bărbați (șoferi ai unor autocisterne), în timpul deplasării cu încărcătura de combustibil către destinație, s-ar fi abătut de la traseu, mai exact ar fi oprit în incinta societății comerciale în cadrul căreia își desfășurau activitatea, unde, cu ajutorul agentului de pază și al mecanicului, ar fi descărcat produsul petrolier în recipiente de diferite capacități, acestea fiind depozitate în magaziile societății cu scopul comercializării.
 
În continuare, polițiștii au pus în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Constanța.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor: 515 litri produs petrolier cu miros specific de benzină, 1.576 de litri produs petrolier cu miros specific de motorină, mai multe sigilii, o pompă electrică de transfer, mai multe recipiente goale, 14.000 de lei și 2.000 de euro.
 
Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 13.780 de lei.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța.
 
Citește și
 
George Cuculescu, pompier de la ISU Dobrogea, a primit Emblema de Onoare de la ministrul Marcel Vela

Judecătorii din Tulcea au stabilit primul termen în dosarul lui Sorin Strutinsky și Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Județean Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii