Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul morții lui Andrei, de 13 ani, din Mangalia. Începe audierea martorilor!

ro

07 Nov, 2020 00:00 3994 Marime text
  • Fapta a avut loc la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, când organele de poliție din cadrul Poliției Municipiului au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
  • Andrei a decedat pe data de 12 martie 2020.
  • Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 02 februarie 2020, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au analizat, recent, măsura preventivă în ceea ce-l privește pe Daniel S., de 15 ani, din Mangalia, acuzat de moartea lui Andrei, de 13 ani, tot din Mangalia. Recent, magistrații au hotărât ca inculpatul se rămână în stare de arest la domiciliu.
 
„ Menţine măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat, urmând a fi verificată sub aspectul legalităţii şi temeiniciei până la data de 27.11.2020. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore. Pronunţată în şedinţă publică“, se mai arată în decizia magistraților.
 
În continuare, Tribunalul a stabilit noul termen pentru data de 17 noiembrie 2020, ora 08.30, pentru continuarea cercetării judecătoreşti, cu administrarea probei testimoniale (audieri martori).
 
Oricare va fi decizia Tribunalul Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Ce spun procurorii

 
În rechizitoriul întocmit, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța arată că, la data de 01 februarie 2020, la ora 15.00, organele de poliție au fost sesizate prin serviciul 112 că o persoană se află căzută pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia.
 

De urgență, la spital

 
Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului unde au identifica o persoană de sex masculin, în persoana victimei, Andrei, întinsă pe jos în timp ce o altă persoană îi făcea un masaj cardiac. La locul în care se afla căzut Andrei a sosit un echipaj medical care a preluat victima și transportat-o la spital în Mangalia și în final a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.
 
 
Tot la fața locului a fost identificat și Daniel, de 15 ani, care a declarat organelor de poliție că el a lovit victima, pe fondul unor discuții. În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că între inculpatul minor și persoana vătămată minoră a exista o stare tensionată preexistentă ce a pornit inițial de la o fată.
 

Victima luată prin surprindere

 
În jurul orelor 13.30, în timp ce se aflau pe bulevardul 1 Decembrie din Mangalia, în dreptul Băncii Comerciale Române, inculpatul l-a observat pe Andrei, care sosise dintr-o excursie, și a traversat strada către acesta. Procurorii mai susțin că ancheta lor că victima s-a întors și l-a văzut pe inculpat îndreptându-se spre el, însă contrar spuselor inculpatului, nu ar fi luat poziție de bătaie.
 
Mai mult chiar, în urma vizualizării imaginilor video surprinde de camerele de supraveghere din zonă, rezultă, conform rechizitoriului, că victima era chiar relaxată, fără a se aștepta ca între cei doi să existe vreun episod de violență fizică, ceea ce duce la concluzia că Andrei ar fi fost luat prin surprindere de loviturile primite.
 
Andrei a decedat pe data de 12 martie.
 
Inculpatul se află în arest la domiciliu din data de 02 februarie 2020, ca urmare a unei decizii a Judecătoriei Mangalia.
 
Citește și:
 
Filmul tragediei de la Mangalia!
Rechizitoriu după moartea lui Andrei. Detalii știute până azi doar de anchetatori


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii