Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Mazăre - Hortolomei-Moscu, amânat pentru 18 octombrie (rechizitoriu)

ro

15 Oct, 2016 00:00 2400 Marime text
Mihaela Vlăşceanu, judecător al Tribunalului Constanţa, a redeschis, ieri, dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu. Cei doi au fost deferiţi Justiţiei de Andrei Bodean, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa.
 
Cauza a fost amânată pentru data de 18 octombrie, când Mihaela Vlăşceanu trebuie să se pronunţe în ceea ce priveşte solicitările apărătorilor celor doi inculpaţi privind reaudierea martorilor care au fost audiaţi în faza urmăririi penale, precum şi audierea unor experţi care au făcut expertizele în acest dosar.
 
La termenul următor ar putea fi audiaţi omul de afaceri Niculae NejloveanuNicolae Nemirschi, fostul ministru al Mediului şi fost viceprimar al municipiului Constanţa, precum şi Marcela Mariana Frigioiu, fost director al Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa.
 
În prezent, Radu Ştefan Mazăre este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii DNA, denumite generic:
 
1) „Retrocedările din Constanţa“ - 37 de inculpaţi, prejudiciu calculat de procurori - aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).
 
2) „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei, în aprilie 2015, alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - prejudiciu, conform DNA, de 2.971.420 de euro.
 
3) Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. Prejudiciul este în sumă de 200.213.248,91 de lei. Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă.
 
4) Dosarul Campusului Social „Henri Coandă”, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (1 aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Radu Ştefan Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii