Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul, la Constanța Se cere anularea Ordinului privind deschiderea anului școlar 2020-2021. Ce spune Monica Anisie, fostul ministru al Educației

ro

11 Mar, 2021 00:00 5306 Marime text
  • Pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul cu numărul 87/36/2021.
  • Pârâți în cauză sunt Nelu Tătaru și Monica Anisie, alături de ministerele pe care le-au condus.
  • „Ordinul contestat în cauză, așa cum reiese din obiectul dosarului, a fost abrogat, iar procesul se va închide de la sine“, a explicat senatorul Monica Anisie pentru ZIUA de Constanța.
  • La data de 9 martie 2021, pe rolul aceleiași instanțe a fost înregistrat și dosarul 113/36/2021, în care este contestat noul ordin ce reglementează deschiderea școlilor.
  • În Secțiunea Documente puteți consulta Ordinul comun nr. 5487/1494/2020 și  Ordinul comun nr. 3235/93/2021, contestate în cauză.
Proces cu numele grele pe rolul instanțelor din Constanța!
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost chemați să împartă dreptatea într-un dosar în care rolul de pârâți revine parlamentarilor Nelu Tătaru și Monica Anisie, foștii ministri ai Sănătății, respectiv, Educației.
 
În paralel cu această acțiune, la Curtea de Apel Constanța a fost înregistrat recent un dosar care îi privește și pe actualii miniștri ai Sănătății și, respectiv, Educației.
 
De asemenea, cele două ministere au fost și ele acționate în instanță, obiectul dosarului fiind reprezentat de „obligația de a face Revocare prevedere din Ordinul nr. 5487/1494/2020“.
 

„Procesul se va închide de la sine“

 
Contactată telefonic, senatorul Monica Anisie, fostul ministru al Educației, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că nu aflase de acest proces și nici nu cunoaște persoana care a dechis acțiunea.
 
Demnitarul a precizat însă, de la bun început, că procesul se va închide de la sine.
 
„Ordinul contestat în cauză, așa cum reiese din obiectul dosarului, a fost abrogat. Este vorba despre Ordinul comun al Ministerelor Educației și Cercetării și, respectiv, al Sănătății privind deschiderea anului școlar 2020-2021. Acest ordin a fost abrgoat când au fost închise școlile, în luna noiembrie 2020“, a explicat senatorul Monica Anisie.
 
De asemenea, aceasta a precizat că, la momentul redeschiderii școlilor a fost dat un alt ordin, așa încât cel care face obiectul dosarului înregistrat la Curtea de Apel Constanța nu mai este în vigoare acum.
 
„În aceste condiții, procesul se va închide de la sine, căci ordinul atacat nu mai este în vigoare, a fost abrogat, iar dosarul este fără obiect“, a mai precizat Monica Anisie.
 

„Obligația de a face“

 
Facem precizarea că am încercat să luăm legătura și cu deputatul Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății și parte în procesul de la Curtea de Apel Constanța, iar în acest sens i-am transmis și un mesaj tip SMS, însă, până la închiderea ediției, acest lucru nu a fost posibil.
 
Dacă deputatul ne va transmite un punct de vedere ulterior, acesta va fi publicat.
 
În ce privește dosarul de la Curtea de Apel, acesta a fost înregistrat pe rolul Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal a instanței la data de 24 februarie 2021, sub indicativul 87/36/2021.
 
Părți în cauză sunt Daniel Tudorache, în calitate de reclamant și, respectiv, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, Monica Cristina Anisie și Nelu Tătaru, în calitate de pârâți.
 
Așa cum am precizat anterior, obiectul dosarului îl reprezintă „obligația de a face Revocare prevedere din Ordinul nr. 5487/1494/2020“.
 
Prima înfățișare nu a fost încă fixată, cauza aflându-se în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată.
 

Proces și pentru noul ordin

 
Totodată, la data de 9 martie 2021, pe rolul Curții de Apel Constanța, la aceeași secție ca dosarul anterior, a fost înregistrată și cauza cu numărul 113/36/2021.
 
Reclamant în acest proces este tot Daniel Tudorache, iar pârâții sunt Ministerul Educației și Cercetării și, respectiv, Ministerul Sănătății, alături de noii miniștri, Sorin Cîmpeanu și, respectiv, Vlad Voiculescu..
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „obligaţia de a face Revocare prevedere din Ordinul nr. 3235/93/2021“.
 
Este vorba despre Ordinul nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică.
 
Prima înfățișare nu a fost încă fixată, și această cauză aflându-se în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată.
 
Facem precizarea că am încercat să luăm legătura cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, iar în acest sens, i-am transmis și un mesaj tip SMS, însă nu am primit răspuns până la închiderea ediției.
 
Dacă ministrul ne va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat imediat ce vom intra în posesia lui.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta Ordinul comun nr. 5487/1494/2020 și  Ordinul comun nr. 3235/93/2021, contestate în cauză.
 
Citește și:

Profesorii de istorie și geografie blamează propunerile din proiectul de plan cadru pentru anul școlar viitor


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii