Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul care o șocat întreaga țară! Zece ani de la dublul asasinat din Cernavodă

ro

04 Jan, 2021 00:00 2778 Marime text
  • La data de 04 ianuarie 2011 au fost găsiţi decedaţi în locuinţa lor numiţii Petre Garoafă şi Elena Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu.
  • În cauză a fost efectuată autopsia acestora stabilindu-se că moartea soţilor Garoafă a fost violentă.
  • După comiterea omorului asupra celor două victime inculpatul şi-a însuşit din locuinţă un telefon mobil marca Nokia aparţinând acestora.


Zece ani de la dublul asasinat din Cernavodă! Pe data de 4 ianuarie 2011, Petre Garoafă şi Elena Garoafă au fost găsiţi decedaţi în locuinţa lor. Principalul suspect, Giani Deli-Iorga, a fost condamnat definitiv la 27 de ani de detenție.


Spre aducere aminte

La data de 03 ianuarie 2011, lucrătorii Poliţiei Cernavodă au fost sesizaţi de către un minor cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orelor 14.00, numitul Bogdan Mitu ar fi înecat-o pe soţia sa, Gabriela Mitu, în canalul Dunăre – Marea Neagră în zona localităţii Cernavodă, după care a intrat şi el în apă şi nu a mai ieşit.
 

La scurt timp a fost scos din canal cadavrul Gabrielei Mitu.

La data de 04 ianuarie 2011 au fost găsiţi decedaţi în locuinţa lor numiţii Petre Garoafă şi Elena Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu. În cauză a fost efectuată autopsia acestora stabilindu-se că moartea soţilor Garoafă a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei provocată de multiple leziuni cu un corp tăietor-înţepător, în general la nivelul gâtului, iar moartea numitei Gabrielei Mitu s-a datorat asfixiei mecanice prin înec.
 

Trimiterea în judecată

În data de 3 mai 2011, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au anunţat că prin rechizitoriul nr. 4 din data de 03.05. „au dispus trimiterea în judecată în stare de arestare preventivă a inculpatului Deli-Iorga Giani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor deosebit de grav, prev. de disp. art. 174 al.1 rap. la art. 176 al.1 lit. a şi b CP şi tâlhărie prev. de disp. art. 211 al.1, al.2 (1)3 lit. c şi al.3 CP, ambele cu aplicarea art.33 lit. a CP“.
 

Date din anchetă

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că la data 03.01.2011, în jurul orelor 11,00 a mers la domiciliul victimelor Petre Garoafă şi Elena Garoafă şi, după intrarea pe rând cu acestea în stare conflictuală, cu un cuţit le-a aplicat mai multe lovituri cauzându-le multiple plăgi înţepate profund, secţionând vena jugulară, moartea survenind datorită anemiei acute severe consecutive hemoragiei externe masive“.
 

NUP pentru Bogdan Mitu

„După comiterea omorului asupra celor două victime inculpatul şi-a însuşit din locuinţă un telefon mobil marca Nokia aparţinând acestora. Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de Mitu Bogdan pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 174-175 lit.c CP, întrucât a intervenit decesul făptuitorului, infracţiune constând în aceea că la data de 03.01.2011 acesta a ucis-o prin înecare în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră pe soţia sa, Mitu Gabriela“, conform magistraților de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.


Citește și

Criminalul din Ghindărești nu scapă de arest. Cum și-ar fi ucis victima

20 de ani de închisoare pentru crima din zona Casei de Cultură din Constanța



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii