Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul care a şocat lumea medicală din Constanţa a ajuns la ultima instanţă. Primul termen, 16 martie

ro

06 Mar, 2017 00:00 2843 Marime text
Dosarul în care medicul homeopat din Constanţa Victor Emanuel Boţ, condamnat în primă instanţă la patru ani şi două luni de închisoare cu executare, el fiind găsit vinovat de două infracţiuni de act sexual cu minori şi de una de corupere sexuală, a ajuns la Curtea de Apel Constanţa.
 
Şi asta după ce atât medicul Victor Emanuel Boţ, cât şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au atacat decizia magistratului Alexandru Arhip, din Judecătoria Constanţa, care a soluţionat în primă instanţă dosarul.
 
Cele două contestaţii vor fi analizate de judecătorii Curţii de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 16 martie. Oricare va fi decizia acestei instanţe, ea va fi definitivă.

Ce spun procurorii 

Conform rechizitoriului, Victor Emanuel Boţ este acuzat că, „în ziua de 16.05.2016, între orele 17.00 şi 18.00, în timp ce persoana vătămată, I.T.M., în vârstă de 11 ani, se afla pentru tratament, efectuând o şedinţă de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea“.
 
De asemenea, „în perioada septembrie 2015 - mai 2015, la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în timp ce persoana vătămată R.D., în vârstă de 13 ani, se afla pentru tratament, efectuând în acest sens mai multe şedinţe de reflexoterapie la cabinetul situat în municipiul Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel, profitând de calitatea sa de medic, a constrâns persoana vătămată, abuzând de încrederea şi influenţa sa asupra victimei, să se supună unui act sexual oral realizat de inculpat asupra victimei, totodată penetrând-o parţial cu degetul în vagin, fără a-i provoca deflorarea, ejaculând asupra victimei“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Mai mult decât atât, „în data de 31.05.2016, în jurul orei 18.00, în timp ce persoana vătămată P.M.T., în vârstă de şapte ani, se afla pentru o consultaţie la cabinetul medicului Boţ Victor Emanuel, din Constanţa, strada Flămânda, inculpatul Boţ Victor Emanuel s-a dezbrăcat şi şi-a expus organele genitale în faţa persoanei vătămate“, au conchis procurorii.

Judecătorul Arhip a schimbat încadrarea juridică 

Victor Emanul Boţ a fost judecat de judecătorul Alexandru Arhip, care a dispus schimbarea încadrării juridice a celor două fapte de viol, în două infracţiuni de act sexual cu un minor şi una de corupere sexuală a minorilor. În final, după contopirea pedepselor, Victor Emanuel Boţ a fost condamnat la patru ani şi două luni de închisoare. Totodată, judecătorul Arhip a respins acţiunea civilă formulată în cauză.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii