Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorinela Irimia, primarul din Saraiu, amenințată cu moartea! Condamnare definitivă

ro

14 Jan, 2021 15:45 2229 Marime text

 
  • Verdicit final în cazul primarului localității Saraiu, Dorinela Irimia, a fost amenințată cu moartea și șicanată în trafic de un bărbat din Hârșova.   

Azi, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis condamnarea inculpatului din prezenta cauză, un bărbat, în vârstă de aproximativ 40 de ani, din Hârșova, la pedeapsa amenzii în cuantum de 6.000 lei - fiind stabilite 120 de zile – amendă, cu suma corespunzătoare unei zile - amendă de 50 lei - pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.
 
Decizia de azi a Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
„În baza art.421 pct.2. lit.a) cod procedură penală, admite apelul, desfiinţează în parte hot. atacată şi, rejudecând: În baza art.19-art.397 cod procedură penală, art.1357, art.1381 cod civil, majorează cuantumul despăgubirilor civile de la 1000 lei, obligând pe inculpat la plata sumei de 2500 lei daune morale către partea civilă Irimia Dorinela. Menţine celelalte dispoziţii ale hot. în măsura în care nu contravin prezentei. În baza art.275 alin.(3) cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În baza art.272 şi art.275 alin.(6) cod procedură penală, onorariul în cuantum parţial de 300 lei pt. av. Geli Omar Pemi care a asigurat asistenţa juridică din oficiu se va deconta din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.01.2021“, potrivit minutei judecătorești.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Hârșova. 
 
Date din anchetă
 
În fapt, prin rechizitoriu, procurorii au reținut că, la data de 20 aprilie 2016, inculpatul ar fi urmărit-o pe Dorinela Irimia, în timp ce aceasta se afla pe raza localității Dulgheru, în calitate de primar al comunei Saraiu.
 
Inculpatul ar fi insultat-o și amenințat-o pe Dorinela Irimia. Mai mult, aceasta ar fi fost urmărită în trafic de inculpat cu un autovehicul pe care bărbatul îl oprea brusc lângă persoana vătămată  cu scopul de a o speria.
 
De asemenea, inculpatul ar fi blocat ieșirea autoturismului în care se afla persoana vătămată din curtea martorilor unde acesta se refugiase pentru a scăpa de șicanele verbale și din trafic ale inculpatului, împrejurare în care persoana vătămată a solicitat intervenția organelor locale de poliție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii