Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dorel Manea, fost consilier local din Agigea, aproape liber. Procurorii DNA se opun

ro

10 Jun, 2017 00:00 3373 Marime text
Judecătoria Medgidia a dispus eliberarea condiţionată a lui Dorel Manea, fost consilier local în cadrul Primăriei Agigea. Decizia nu este definitivă, aceasta fiind atacată de procurorii DNA la Tribunalul Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru 28 iunie.
 
Dorel Manea a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în aprilie 2016, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, „la data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 11.000 de euro, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din aceeaşi instituţie publică, cu atribuţii în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri“.
 
„Totodată, inculpatul l-a asigurat pe denunţător că poate determina persoanele respective să asigure obţinerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren. În acelaşi context, la data de 24 martie 2016, în baza înţelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din totalul de 11.000 de euro pretinşi, împrejurare în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii fragrante“, conform rechizitoriului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, instanţă care, la data de 21 iunie 2016, a dispus condamnarea bărbatului la 1,8 ani de închisoare cu executare. Decizia Tribunalului Constanţa a fost menţinută de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, la data de 29 septembrie 2016.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Socotitul.... 10 Jan, 2018 22:47 La gravitatea faptei de ce este pedeapsa asa de blanda.....oare de ce ?????