Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi tineri din Mangalia, trimiși în judecată pentru trafic de droguri, eliberați din arest

ro

28 Oct, 2020 00:00 2098 Marime text
  • Ieri, Tribunalul Constanța a decis eliberarea celor doi inculpați din arest preventiv și plasarea lor sub control judiciar.


Polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Porturi Maritime, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au finalizat cercetările specifice în dosarul în care doi bărbați din municipiul Mangalia au fost prinși în flagrant delict în timp ce ar fi avut asupra lor cannabis.

Cei doi inculpați au fost trimiși în judecată, dosarul urmând a fi soluționat de judecătorii de la Tribunalul Constanța.

Ieri, Tribunalul Constanța a decis eliberarea celor doi inculpați din arest preventiv și plasarea lor sub control judiciar.


Iată hotărârea magistraților.

Dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv a inculpatilor (...), cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei. Pe durata controlului judiciar, inculpaţii au următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară ori instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemati. 2.să informeze de îndată organul judiciar competent cu privire la schimbarea locuinţei. 3. să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemati. 4. să nu depăşească limita teritorială a României. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau arestării preventive. Desemnează organ de supraveghere, Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Poliţiei Mangalia“.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Date din anchetă

Amintim că la data de 28 septembrie 2020, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au depistat în flagrant delict,în Mangalia, un bărbat, de 33 de ani, care ar fi avut asupra sa 10 ambalaje cu substanță vegetală de culoare verde-oliv.

În continuare, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiul Mangalia, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 4,5 grame de substanță vegetală (muguri), 18 ambalaje cu substanță vegetală de culoare verde-oliv, un grinder metalic și 6.000 de lei.

Totodată, polițiștii au realizat o acțiune de prindere în flagrant delict a unui alt bărbat, de 33 de ani, în municipiul Mangalia. De asemenea,polițiștii au descoperit 10 grame de substanță vegetală de culoare verde-oliv.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 27 august - 28 septembrie 2020, primul dintre bărbați ar fi vândut 23 de grame de cannabis, în timp ce cea de-a doua persoană este bănuită de deținerea, în scopul vânzării, a 17 grame de droguri de risc.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.


Citește și

Cercetări într-un dosar de trafic de droguri. Au fost percheziții inclusiv la Constanța

Scandalul de la protestul anti-mască în școli de la Mangalia s-a lăsat cu amenzi. Un fost consilier local contestă în instanță contravenția

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii