Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi inspectori şcolari au dat în judecată ISJ Constanţa. Ce declară părţile

ro

08 Oct, 2019 00:00 6442 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa au fost înregistrate două dosare în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a fost dat în judecată de doi inspectori şcolari. Concret, este vorba despre dosarul cu numărul 5806/118/2019, în care reclamant este Alina Elena Niţu, şi, respectiv, dosarul cu numărul 5807/118/2019, în care rolul de reclamant îi revine Gabrielei Mihaela Micu. În ambele cazuri, rolul de pârât îi revine Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, prin inspector general Petrică Miu.
 
Ambele cereri de chemare în judecată au fost înregistrate la data de 1 octombrie 2019 pe rolul Secţiei Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa.
 
În ce o priveşte pe Alina Niţu, inspector şcolar pentru managementul resurselor umane şi pentru informatică în ISJ, aceasta solicită anularea Deciziei 410/20.09.2019. La rândul său, Gabriela Micu, inspector şcolar pentru chimie şi pentru management instituţional, aceasta solicită anularea Deciziei 411/20.09.2019.
 
La momentul de faţă, judecătorii constănţeni urmează să stabilească data la care vor avea loc primele înfăţişări în cele două procese.
Contactată telefonic, Gabriela Micu ne-a declarat este vorba despre o decizie a inspectorului şcolar general, pe care a atacat-o în instanţă, potrivit prevederilor legale.
 
„Decizia pe care o contest este decizia prin care mi-a fost desfăcut contractul de management educaţional. Este o hotărâre pe care am contestat-o în instanţă şi legat de care am făcut toate demersurile legale, iar acum aştept decizia instanţei“, a declarat Gabriela Micu.
 
La rândul său contactat telefonic, inspectorul general Petrică Miu ne-a declarat că deciziile contestate în instanţă se referă la încetarea actelor adiţionale ale contractelor de muncă pentru cele două inspectoare. Totodată, acesta a confirmat că, în cauză, este vorba despre situaţia în care se află un director de şcoală gimnazială din Constanţa, ce ar fi rămas neretribuit pentru o anumită perioadă. „Când îţi asumi o funcţie, trebuie să îţi faci datoria cum trebuie“, a precizat inspectorul general.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii