Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi constănțeni acuzați de moartea unui italian, aduși în România, pentru executarea condamnărilor

ro

05 Jul, 2022 00:00 1031 Marime text
 
  • Curtea de Apel Constanța a admis cererile formulate de autoritățile judiciare din Italia de transferare a persoanelor condamnate, pentru continuarea executării pedepselor închisorii într-un penitenciar din România.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au admis cererile formulate de autoritățile judiciare din Italia privind transferul a doi bărbați, din Constanța, acuzați de moartea unui italian.

Cei doi au fost condamnați la ani grei de închisoare de magistrații din Italia, fiind acuzați că, la finele lunii septembrie 2016, ar fi pătruns în casa unui italian (de 65 de ani) cu intenția de a sustrage bunuri și bani.
 
Anchetatorii italieni arată că persoanei vătămate i-au fost legate mâinile cu benzi adezive și i-au fost aplicate lovituri în mai multe părții ale corpului (față, cap și gât), victima fiind pusă în imposibilitatea de a se apăra sau reacționa.
 
Vătămările suferite au condus la decesul victimei.
 
Unul dintre constănțeni au fost condamnat la pedeapsa de 11 ani și 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la tâlhărie agravată prev. de art. 110, art. 56, art. 628 alin. 3 pct. 3 Cod penal italian, respectiv omor art. 110, art. 116, art. 575 Cod penal italian.
 
Cel de al doilea inculpat a fost condamnat la 18 ani de închisoare (tentativă de jaf agravată în concurs și omucidere în concurs agravat, prev. de art.: 110, 56, 628 alin. 3 și nr. 3 bis; art. 628 alin. 3 nr. 3 quinquies și 575, toate din Codul penal italian, având corespondent în infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 alin. 1 și 3 Cod penal, tâlhărie calificată, prev. de art. 233 alin.l — 234 alin.l lit. d și f Cod penal și tâlhărie urmată de moartea victimei, prev. de art. 236 Cod penal, cu aplic. art. 38 alin.l Cod penal.
 
Curtea de Apel Constanța a dispus transferarea persoanelor condamnate, pentru continuarea executării pedepselor închisorii într-un penitenciar din România
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
13 ani de închisoare pentru un bărbat de lângă Mangalia. Este acuzat că a violat patru băieți și a agresat sexual un altul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii