Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi artişti au fost răniţi Accident în Mamaia. Un tânăr riscă să ajungă în puşcărie

ro

09 Jun, 2018 00:00 2679 Marime text
Un tânăr din Constanţa riscă să ajungă în spatele gratiilor! El este acuzat că, la data de 20 august 2017, la ora 22.20, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi fără a poseda permis de conducere, a condus autoturismul marca Lancia Lybra, pe bd. Mamaia din staţiunea Mamaia, pe banda 2, dinspre Constanţa către Năvodari.
 
Conform oamenilor legii, în momentul în care a ajuns la marcajul pietonal din dreptul hotelului Astoria, a surprins şi a accidentat uşor doi bărbaţi (cântăreţi - artişti ambulanţi care cântă pe plajă, unul este chitarist şi unul viorist), care s-au angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior în zona Pescărie Năvodari de către un poliţist local din cadrul Politiei Locale Năvodari.
 
Tânărul a fost trimis în judecată, cauza fiind soluţionată de magistraţii Judecătoriei Constanţa. Instanţa a decis ca inculpatului să îi fie aplicată pedeapsa de opt luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la alte opt luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, şi la un an şi patru luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia.
 
Magistraţii au constatat că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunile pentru a căror săvârşire inculpatul a fost condamnat cu suspendare sub supraveghere la pedeapsa rezultantă de un an şi patru luni de închisoare, într-un alt dosar.
 
Judecătoria Constanţa a anulat suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de un an şi patru luni, iar după contopire cu soluţia din prezenta cauză, în final, tânărul a fost condamnat la doi ani şi şapte luni de închisoare cu executare.
 
De asemenea, instanţa a admis, în parte, acţiunea civilă cu privire la daunele morele promovată de către părţile civile. Pe cale de consecinţă, magistraţii au decis obligarea inculpatului, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de 15.000 de lei cu titlu de daune morale în favoarea unei părţi civile şi la plata sumei de 25.000 lei de lei cu titlu de daune morale în favoarea celeilalte părţi.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii