Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Viorel Dinu, consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării, reţinut și pentru trafic de influență

ro

28 Oct, 2021 11:34 2322 Marime text
  • Dinu Viorel, consilier în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, este pus sub cercetare penală pentru luare de mită și trafic de influență, după ce ar fi pretins 50.000 lei din partea unui om de afaceri pentru soluționarea unei contestații.

În același dosar este cercetat și omul de afaceri, pentru dare de mită.

Ce spune DNA

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 914/VIII/3 din 27 octombrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus extinderea acțiunii penale față de inculpatul DINU VIOREL, consilier evaluare - examinare în cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației - Serviciul Corp Control, și pentru aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență
 
În aceeași cauză, s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și control judiciar pe o durată de 60 de zile față de un om de afaceri, pentru infracțiunea de dare de mită (în legătură cu fapta descrisă în comunicatul anterior).
         
În ordonanța de extindere a procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În luna iunie 2021,  inculpatul Dinu Viorel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit suma de 50.000 lei, prin intermediar, de la omul de afaceri, susținând că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să admită o contestație formulată de firma la care omul de afaceri era director executiv, ca urmare a excluderii de la o licitație la care firma participase, contestație care a fost admisă.
 
Inculpatului Dinu Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
La data de 27 octombrie, inculpatul Dinu Viorel a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunere care a fost admisă de instanță.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii