Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Costinel Romeo Drăgan, executor bancar și judecătoresc, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

ro

25 Nov, 2016 15:51 2624 Marime text
În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1242/VIII/3 din  04 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului
 
Drăgan Costinel Romeo, la data faptelor executor bancar și judecătoresc, cu privire la săvârșirea a zece infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (din care șase în formă continuată).
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 2008 - 2015, inculpatul Drăgan Costinel Romeo, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, prin nerespectarea atribuțiilor de serviciu și a dispozițiilor legale, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare.

Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, inculpatul a efectuat transferuri de bani în conturile personale, dar și ridicări în numerar. Mai mult, executorul judecătoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip “suveică”, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori.
De precizat este faptul că, pentru toate aceste operațiuni bancare inculpatul Drăgan Costinel Romeo nu a întocmit nici un fel de documente justificative, iar prin nedistribuirea acestor sume conform destinației legale a fost produs un prejudiciu în dauna creditorilor implicați în procedurile de executare silită care se ridică la suma de 2.784.944,20 lei.
 
În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor imobile ce aparțin inculpatului Drăgan Costinel Romeo.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova, cu propunere de a se menține măsura preventivă și asigurătorie dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii