Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa Vasile Ichim şi Ion Burcea, trimişi în judecată. Ce spun procurorii Anticorupţie

ro

26 Jul, 2017 11:33 3143 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: Vasile Ichim, suspectat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, de fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte) şi de instigare la fals intelectual în forma participației improprii, în formă continuată.

În cauză a mai fost trimis în judecată Ion Burcea, acesta fiind acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte), dar şi de instigare la fals intelectual în forma participației improprii, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, document care se află la Tribunalul Constanţa, procurorii DNA arată că „în perioada 2014-2015, inculpații Ichim Vasile și Burcea Ion, în calitate de reprezentanți ai unei întreprinderi familiale, au depus cu rea-credință la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false (tabele centralizatoare și adeverințe de suprafață), în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le dețineau în realitate“.

„În același context, cei doi inculpați, folosind o parte din documentele falsificate, au determinat reprezentanții unei Primării să ateste, fără vinovăție, fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv acelea că întreprinderea familială pe care o reprezentau deținea în arendă anumite suprafețe de teren. Prin aceste demersuri, cei doi inculpați au obținut fonduri nerambursabile în valoare totală de 94.351,55 lei. În cauză, Agenţia de Plăţi și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 102.245,25 lei. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparțin inculpaților“, se mai arată în actul de sesizare al instanţei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Procurorii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii