Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanța, flagrant la Tulcea pentru mită! Ce au decis ieri judecătorii

ro

28 Jul, 2021 00:00 2819 Marime text
 
  • Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Tribunalul Tulcea a decis marți, 27 iulie 2021, înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față de Irina Manole, fostă șefă în OFIR Tulcea, cu cea a controlului judiciar, începând cu data ramânerii definitive a prezentei.
 
Irina Manole a fost trimisă în judecată de DNA Constanța pentru luare de mită.
 
Oficial
 

Înlocuiește măsura preventivă a arestului la domiciliu luată față de inculpatul Manole Irina cu măsura preventivă a controlului judiciar, începând cu data rămânerii definitive a prezentei. Pe timpul cât se afla sub control judiciar inculpata Manole Irina trebuie să respecte următoarele obligații: a) sa se prezinte la organul de urmarire penală, la judecatorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în față căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. Impune inculpate Manole Irina să nu se apropie, sa nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, de/cu martorii (...). Stabileste organ de politie desemnat cu supravegherea IJP Tulcea. Cu drept de contestatie în termen de 48 ore de la comunicare.

 
Flagrant la Tulcea
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 
În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.
 
Niculina Milea, coordonatoarea Centrului Local APIA Tulcea, a recunoscut
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Recent, Tribunalul Tulcea a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei între DNA Constanța şi Niculina Milea, fosta coordonatoare a Centrului Local Tulcea din cadrul APIA, cercetată pentru complicitate la luare de mită și șantaj.
 
Judecătorii din Tulcea au decis condamnarea inculpatei la pedeapsa de doi ani închisoare pentru infracțiunea de complicitate la luare de mită și la alți doi ani de închisoare pentru infracțiunea de șantaj.
 
Instanța i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea, de doi ani de inchisoare, la care se va adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsa de doi ani închisoare, respectiv de opt luni, urmând ca în final inculpatei să îi fie aplicată o pedeapsa rezultantă de doi ani şi opt luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de patru ani.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 
Citește și
 
Petre Neacșa și Daniel Manole
Șeful DNA Constanța cere ca doi directori din Ministerul Transporturilor să rămână în arest la domiciliu

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii