Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa a trimis în judecată un comisar de la Penitenciarul Tulcea! Procesul, amânat pentru 2020

ro

21 Dec, 2019 00:00 1710 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Silviu Ioan Ionele, la data presupuselor fapte comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Tulcea, noul termen (al patrulea) fiind stabilit pentru data de 11 februarie 2020.


Conform rechizitoriului, angajatul unităţii de detenţie este acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.  


Procurorii mai arată că „în perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor“.  


Persoana beneficiară a obiectelor respective, spun procurorii, face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda „Accidentul”. Mai mult, în rechizitoriul DNA se arată că „pentru acest «serviciu», inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei“.  


Citeşte şi: 

Un comisar de la Penitenciarul Tulcea, acuzat că aducea telefoane în închisoare. Începe judecata

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii