Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Constanţa a trimis în judecată doi primari. Cine sunt şi care sunt acuzaţiile

ro

14 Feb, 2018 13:20 2399 Marime text
Veşti proaste pentru Ion Soare şi Gheorghe Popescu, la data presupuselor fapte primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, judeţul Constanţa.
 
Cei doi au fost deferiţi justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. Azi, Tribunalul Constanţa a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.194/P/2016, din data de 26 octombrie 2017 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Soare Ion pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi Popescu Gheorghe pentru infracţiunea de abuz în serviciu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-i pe inculpaţii Soare Ion şi Popescu Gheorghe.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„La data de 18 ianuarie 2006, inculpaţii Soare Ion şi Popescu Gheorghe, în calitate de primari ai comunelor Cogealac şi Fântânele, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, au încheiat un acord privind predarea, din administrarea Primăriei Cogealac spre administrarea Primăriei comunei Fântânele, a unei suprafeţe totale de teren de 371,19 ha. În această suprafaţă a fost inclusă în mod abuziv şi suprafaţa de 24.438 mp închiriată anterior de către o societate comercială, în urma organizării unei licitaţii de Primăria comunei Mihai Viteazu. Mai mult, în urmă cu un an, la data de 24 ianuarie 2005, inculpatul Soare Ion, primarul comunei Cogealeac, convenise cu primarul comunei Mihai Viteazu că respectiva suprafaţă aparţine comunei Mihai Viteazu. Aceste demersuri ale inculpaţilor au avut drept consecinţă obţinerea unor foloase necuvenite de către Primăria Fântânele, concomitent cu producerea unui prejudiciu în cuantum de 201.600 de euro şi 531.822 de lei în dauna societăţii beneficiare a terenului respectiv“.
 
În cauză, reprezentantul societăţii păgubite în maniera de mai sus s-a constituit parte civilă, cu suma de aproximativ 2,5 milioane de euro.
 
În cauză s-a dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin celor doi inculpaţi.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauză.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii