Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Directoarea demisă din fruntea Colegiului Pedagogic Constanţa, delegată cu funcţii de conducere la aceeaşi instituţie

ro

13 May, 2019 00:00 7502 Marime text
Situaţie inedită la Constanţa. După ce instanţa a decis anularea concursului pe care l-a câştigat Anamaria Ciobotaru pentru funcţia de director al Colegiului Naţional „Constantin Brătescu” Constanţa, fostul director a fost delegat cu atribuţii de conducere.
 
Astfel, pe 10 mai, Inspectoratul Şcolar General Constanţa îi întrerupe directorului Colegiului Naţional Pedagogic, prof. Anamaria Ciobotaru, contractul de management şi, în aceeaşi şedinţă a Consiliului de Administraţie, îi oferă delegaţie de director pentru aceeaşi instituţie şcolară, până în momentul în care va fi organizat un nou concurs.
 
Curtea de Apel Constanţa, prin sentinţa definitivă nr. 105 din 28 ianuarie 2019, a hotărât că a fost răsturnată prezumţia de legalitate a examenului de director organizat în anul 2016 la Colegiul Naţional „Constantin Brătescu” Constanţa şi a decis: „Anularea rezultatului concursului în ceea ce priveşte ocuparea funcţiei de director în cazul Colegiului Pedagogic «Constantin Brătescu» Constanţa”.
 
De asemenea, se reţine culpa procesuală a ISJ Constanţa (în calitate de intimat), în conformitate cu dispoziţiile art. 453 alin. 1 Cod proc. civilă, şi va fi obligat la plata cheltuielilor de judecată. La data de 13 martie 2019, ISJ Constanţa a primit motivarea instanţei, dar nu a pus-o în aplicare, ci a formulat „cerere de lămurire” a Deciziei civile nr.105 din data de 28.01.2019. Curtea de Apel Constanţa, în 15 aprilie 2019, a respins cererea de lămurire a ISJ Constanţa. Astfel, a trebuit să ia act de această decizie şi să îi înceteze contractul. Astfel, pe 10 mai ISJ Constanţa a organizat şedinţă prin care a fost încetat mandatul de director, iar în aceeaşi şedinţă a fost delegată cu atribuţii de director.
 
Reamintim că, în şedinţa din 28.01.2019, magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au emis următoarea decizie: „Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi, rejudecând, admite acţiunea. Anulează în parte rezultatul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în ceea ce priveşte ocuparea funcţiei de director în cadrul Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa. Obligă pe intimată să plătească recurentei suma de 600 de lei cheltuieli de judecată efectuate în recurs, taxă de timbru şi onorariu de avocat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin grefa instanţei, azi, 28.01.2019“.
 
Contactată telefonic în ianuarie, profesoara de pedagogie Mădălina Felicia Belcin a precizat că a dat în judecată, în anul 2016, ISJ Constanţa, din cauza concursului desfăşurat pentru ocuparea funcţiei de director al Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa. „Am participat şi eu în anul 2016 la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Colegiului Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“. Am apelat la instanţă, deoarece concursul s-a desfăşurat defectuos. Oficial, de azi, potrivit deciziei Curţii de Apel Constanţa, postul de director al colegiului este neocupat“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Mădălina Felicia Belcin.
 
Citeşte şi:
 

Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ va rămâne fără director? Ce au decis magistraţii constănţeni? ISJ Constanţa aşteaptă decizia oficială

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii