Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Zeci de percheziții într-o cauză vizând destructurarea a trei grupări infracționale specializate în contrabandă

ro

09 Jul, 2020 14:49 1374 Marime text
  • Procurorii DIICOT Suceava efectuează 34 de percheziții, pe raza județului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea a 3 grupări infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.
La data de 09.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava efectuează un număr de 34 de percheziții, pe raza județului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea a 3 grupări infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada septembrie 2019 – iulie 2020, pe raza județului Suceava au acționat 3 grupări infracționale ce aveau ca scop comiterea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă cu țigarete de proveniență extracomunitară, prin introducerea acestor bunuri peste linia de frontieră adiacentă localității Costileva, com. Ulma, jud. Suceava.

Astfel, la cele trei grupări formate pe structuri familiale au aderat mai mulți cetățeni ucraineni coordonați de un singur individ care avea rolul de a procura țigaretele și de a coordona și desfășura activitatea de introducere a acestora peste linia de frontieră.

După introducerea țigaretelor pe teritoriul României, o parte dintre membrii celor 3 grupări le preluau din zona de frontieră și le transportau la depozitele aflate pe raza localității Costileva, în timp ce alți membri supravegheau zona de frontieră și căile de comunicații din zonă, în vederea identificării eventualelor patrule ale poliției de frontieră.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate importante cantități de țigări, monedă falsă, droguri și arme deținute ilegal.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul BCCO Iași și al jandarmilor din cadrul IJJ Suceava și Botoșani.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Suceava.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție”, transmit procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii