Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Percheziții într-un dosar de trafic de minori și proxenetism. 13 persoane, audiate

ro

26 Jan, 2021 13:56 1375 Marime text
  • Percheziții pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Mureș și Bihor, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.
La data de 26 ianuarie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița - Năsăud au efectuat un număr de 10 percheziții domiciliare, pe raza județelor Bistrița-Năsăud, Mureș și Bihor, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iulie 2020 – prezent, mai mulți suspecți au recrutat, prin inducere în eroare și profitând de starea de vulnerabilitate, 3 persoane vătămate minore și alte 3 majore pe care apoi le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției.

În concret, aceștia au pus la dispoziția victimelor mai multe imobile în vederea practicării prostituției pe raza municipiilor Bistrița, Oradea și Târgu Mureș, transportându-le pe acestea la locații, asigurându-le protecția și însușindu-și în parte sau în totalitate sumele de bani obținute.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost identificate și ridicate sumele de 69.000 de lei și 880 de euro, cantitatea de 800 de litri de alcool și 450 de pachete de țigări provenite din contrabandă, mai multe telefoane mobile și autoturisme.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 13 persoane.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Mureș, BCCO Cluj și BCCO Oradea, al lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, SAS Bistrița-Năsăud, IPJ Mureș, IPJ Bihor și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Mureș și IJJ Bihor precum și cu sprijinul altor specialiști.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, transmite DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii