Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Droguri aduse în țară printr-o firmă de curierat. Un suspect, prins în flagrant

ro

20 Mar, 2020 17:10 1565 Marime text
Procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus joi reținerea pentru 24 de ore a inculpatului C.L.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În fapt s-a reținut că inculpatul C.L.A. a introdus în țară, prin intermediul unei firme de curierat, două colete ce conțineau o cantitate mare de produse stupefiante ce urmau a fi comercializate către diverși consumatori de pe raza județului Bistrița-Năsăud.

La aceeași dată, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Bistriţa – Năsăud împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului C.L.A., imediat după ce acesta a ridicat cele două colete de la firma de curierat.


În încercarea de a scăpa, inculpatul a aruncat din autoturism o geantă de voiaj în care se aflau un număr de 31 de pachete vidate ce conțineau cantitatea de 8,72 kg de cannabis și un pachet vidat în folie transparentă ce conținea cantitatea de 400 grame de cocaină. Autoturismul în cauză a oprit în trafic, pe raza localității Salva, iar la volan a fost identificat inculpatul C.L.A., în vârstă de 26 de ani.

La data de 20.03.2020, Tribunalul Bistrița-Năsăud a dispus arestarea preventivă a inculpatului C.L.A. pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează DIICOT.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii