Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Bărbați, reținuți pentru trafic de droguri. Marfa, achiziționată din Turcia și vândută în Capitală

ro

16 Apr, 2020 21:58 1560 Marime text
La data de 16.04.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.D.M., A.V., C.V. și M.C.M., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, instigare la trafic internațional de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc și fals în declarații.

În cauză s-a stabilit că inculpații achiziționează cantități importante de heroină de pe teritoriul Turciei, pe care ulterior le comercializează către consumatori de pe raza municipiului București.

La data de 14.04.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați, imediat după ce acesta a introdus pe teritoriul României mai multe colete ce conțineau cantitatea de aproximativ 3 kg heroină.

La data de 15.04.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o altă acțiune de prindere în flagrant a inculpaților S.D.M. și A.V., în vârstă de 39, respectiv 43 de ani, imediat după ce aceștia au preluat coletele. Asupra lor au fost găsite și ridicate sumele de 7.730 de euro, 630 de lei, 129 de dolari și 35 de lire sterline. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat 4 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului București, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 350 de grame de heroină, sumele de 6.586 de euro și 61.050 de lei, două cântare electronice de precizie, 10 telefoane mobile, 10 cartele sim și mai multe înscrisuri și bunuri cu valoare probatorie.

În cursul zilei de astăzi, cei 4 inculpați vor fi prezentați Tribunalului București, 3 dintre aceștia cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar un inculpat cu propunere de arestare la domiciliu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, Direcției Generală a Vămilor, lucrătorilor de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și al I.P.J. Călărași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmit procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii