Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Bărbat, arestat preventiv pentru trafic de minori, lovire și alte violențe și trafic de persoane

ro

04 Oct, 2019 20:32 1180 Marime text

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, la data de 30.09.2019, luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpatului C.B., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lovire și alte violențe și trafic de persoane.

În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2014, inculpatul C.B. a recrutat, transportat și adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, inducere în eroare și profitând de starea vădită de vulnerabilitate o minoră, în vârstă de 15 ani, pe care ulterior a obligat-o, prin acte de violență fizică și amenințări, să practice cerșetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a orașului Craiova, inculpatul cerându-i persoanei vătămate să câștige minim 50 lei pe zi.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că victima minoră era agresata fizic de către inculpat, pusă în genunchi și obligată să bea apă cu sare dacă nu obținea din cerșit suficienți bani.

De același tratament au beneficiat și rudele acesteia, cărora li s-a interzis să ia legătura cu persoana vătămată, mama sa fiind agresată fizic în momentul în care a căutat-o la domiciliul inculpatului.

Din acest motiv, persoana vătămată minoră a avut mai multe episoade de depresie și încercări de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente.

În perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, inculpatul C.B. împreună cu tatăl său, au transport-o pe victima minoră în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona orașului Roma și au obligat-o să practice cerșetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi.

În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetățean român care a văzut-o cerșind desculță și neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reușind să se întoarcă în România.

La data de 25.09.2019, inculpatul C.B. s-a întâlnit întâmplător cu persoana vătămată, ocazie cu care i-a adresat o serie de insulte, amenințări, lovind-o cu pumnii și picioarele și doborând-o jos, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, s-a reținut faptul că, în cursul anului 2018, inculpatul C.B. a recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, o altă persoană de sex feminin, pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin șantaj emoțional și limitându-i libertatea de comunicare și mișcare a determinat-o să practice prostituția în diferite locații din Marea Britanie.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, sumele obținute din exploatarea sexuală a victimei erau de aproximativ 3000 de lire pe zi, banii fiind în totalitate însușiți de inculpatul C.B., care îi folosea în interes propriu, cumpărându-și haine, mâncare, dar și droguri.

După ce persoana vătămată a sesizat autoritățile britanice, inculpatului C.B. i s-a cerut să părăsească Marea Britanie, primind interdicție de a mai sta în această țară.

La întoarcerea în România, deși era însărcinată în luna a șaptea, persoana vătămată a fost obligată de către inculpatul C.B. să practice în continuare prostituția într-un apartament închiriat, clienții fiind recrutați prin publicarea unor anunțuri pe diferite site-uri de publicitate.

Pe fondul nemulțumirii cauzate de sumele mici câștigate (200-300 lei pe zi), inculpatul a continuat agresiunile asupra persoanei vătămate, iar după ce aceasta a născut i-a cerut să practice cerșetoria în diferite locuri din zona centrală a orașului Craiova, fiind depistată în mai multe rânduri de Poliția Locală și amendată pentru acest lucru.

La data de 01.10.2019 Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 30 de zile.

Cauza este instrumentata împreuna cu ofițeri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, transmit procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii