Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DGA Contabilul unei primării, arestat la domiciliu pentru uzurparea funcției și fals material în înscrisuri oficiale

ro

19 Feb, 2020 10:08 1919 Marime text

Un contabil din cadrul unei primării din județul Albaeste cercetat sub măsura arestului la domiciliu, pentru uzurparea funcției și fals material în înscrisuri oficiale.

Potrivit DGA, ieri, 18 februarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, față de un inculpat, contabil în cadrul unei primării din județul Alba, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de uzurparea funcției și fals material în înscrisuri oficiale, într-un dosar instrumentat de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

În fapt, s-a reținut că, în luna aprilie 2019, persoana în cauză a îndeplinit acte ce nu intrau în atribuțiile sale de serviciu și a dispus efectuarea de către primăria la care era angajat a unor plăți în cuantum de 143.140 lei către trei societăți comerciale pentru achitarea unor facturi (livrări bunuri), fără acordul ordonatorului principal de credite. În acest sens, a contrafăcut semnătura primarului pe un număr de patru ordine de plată, documente în baza cărora au fost efectuate plățile. În realitate, bunurile nu au fost livrate primăriei și nu a fost respectată procedura de achiziție a acestor bunuri.

Dosarul este instrumentat la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul de caz dispunând delegarea ofițerilor cadrul D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Alba, care au efectuat mai multe acte procedurale între care ridicări de înscrisuri, audieri de martori, etc.

Luni, 17 februarie 2020, în baza unui mandat de aducere pus în executare de ofițerii S.J.A. Alba, inculpatul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru audieri, ulterior fiind dispusă reținerea acestuia pe o durată de 24 de ore.
 
În cauză s-a colaborat și cu Inspectoratul de Poliție al Județului Alba – SICE.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii