Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii în exclusivitate Echipaj SMURD Constanţa, bătut şi ameninţat în misiune - „Vă omor, pe voi şi pe familiile voastre“

ro

19 Dec, 2019 00:00 5985 Marime text

Un tânăr din Constanţa acuzat că a bătut şi ameninţat cu moartea un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Constanţa (SMURD) Constanţa a fost condamnat. Judecătoria Constanţa a decis un an de închisoare cu suspendare, pentru ultraj, şi 2.200 lei amendă penală. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este una definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.


În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că, la data de 26 ianuarie 2019, organele de poliţie au întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu, ca urmare a intervenţiei la apelul 112, prin care s-a reclamat exercitarea de violenţe asupra unui membru al echipajului SMURD care s-a prezentat în seara zilei de 26.01.2019 la domiciliul pacientului domiciliat în municipiul Constanţa.


Din probele administrate în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:


La 26 ianuarie 2019, martorul (...) a solicitat intervenţia unui echipaj SMURD prin apel SNUAU 112, acuzând dureri lombare. La domiciliul acestuia s-a prezentat, în jurul orei 21.30, o autospecială a ISU Constanţa, echipajul fiind format din trei pompieri militari, fiecare având şi competenţă de paramedic.


Pacientul a fost consultat şi i-a fost pus în vedere că, pentru consultaţii amănunţite şi tratament de specialitate, echipa SMURD îi poate asigura transportul la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Constanţa.


Pacientul a refuzat transportul, motivând că timpul de aşteptare la spital este prea lung şi doreşte să fie tratat la domiciliu. În aceste condiţii, i-a fost adus la cunoştinţă de către membrii echipajului că aceştia nu au astfel de competenţe, ci ar fi nevoie să apeleze din nou 112, pentru a solicita expres un medic la domiciliu.


În acest context, fiul pacientului, respectiv inculpatul (...), aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, şi-a manifestat insistent nemulţumirea faţă de competenţele reduse ale echipei SMURD. Fiind deranjat de refuzul pompierilor militari de a-i acorda tratament medicamentos tatălui său, a manifestat un comportament violent, fizic şi verbal.


Astfel, când echipajul s-a retras la ambulanţa ce era parcată în faţa imobilului unde locuiau pacientul şi aparţinătorii, inculpatul l-a lovit pe unul dintre paramedici cu pumnii în zona feţei şi a gâtului. Acţiunea violentă a inculpatului a fost oprită de intervenţia martorilor, care l-au îndepărtat pe inculpat de lângă ambulanţă.


Ulterior, până la sosirea organelor de poliţie ce fuseseră solicitate prin dispecerat de către şoferul ambulanţei SMURD, respectiv de martorul (...), inculpatul a proferat cuvinte jignitoare la adresa tuturor celor trei membrii ai echipajului, totodată ameninţându-i cu moartea, repetând cuvinte le „Vă omor, pe voi şi pe familiile voastre, vă arăt eu la toţii“, ameninţări ce le-au provocat o puternică stare de temere.


Din certificatul medico-legal nr. 402/90/A2 agresiuni/2019 întocmit la 28.01.2019 de Serviciul Clinic Judeţean de Medicină Legală Constanţa rezultă că, la examinarea din 28.01.2019, persoana vătămată (...) prezenta echimoză violacee brună de 4/0,8 cm, pe fond uşor tumefiat, în regiunea ochiului stâng, la pleoapa superioară, echimoză roşietică palidă de cea. 4/4 cm în regiunea cervicală anterior-lateral dreapta şi excoriaţie fină la articulaţia pumnului drept, medial. S-a stabilit că leziunile traumatice s-au putut produce prin lovire cu corp dur, pot data din 26.01.2019 şi necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale.


Sursa text: rolii.ro


Citeşte şi:


Poliţistă trasă de păr la Eforie Sud
Condamnări definitive după încătuşarea unui cetăţean recalcitrant



„Te omor pentru că mi-ai luat permisul de conducere!“
Închisoare cu executare pentru ameninţarea unui poliţist



Poliţist constănţean ameninţat cu decapitarea!
„Îţi tai capul! De mâna mea o să mori, chiar dacă iau mandat de 15 de închisoare!“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Coleg 21 Dec, 2019 01:06 Iar colegul meu nu a primit nimic! Atunci când a fost incidentul, a fost sunat de superiori și întrebat "l-ai agresat?" ce frumos!