Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii exclusive din dosarul în care Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa, este urmărit penal de DNA

ro

04 Dec, 2017 14:12 8509 Marime text
ZIUA de Constanţa este în măsură să prezinte detalii exclusive din dosarul în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanța au anunţat dispunerea urmăririi penale față de Decebal Făgădău, la data presupuselor fapta viceprimar al municipiului Constanța, actual primar al municipiului Constanţa. În cauză, Decebal Făgădău este suspectat de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie.
 
Din ordonanța întocmită de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia: „pe plaja din staţiunea Mamaia, județul Constanța, în zona centrală a stațiunii, a fost construit, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, un imobil în regim P+5E-6E cu destinație cazare și alimentație publică. Imobilul a fost ridicat în baza unei autorizații de construire emise în anul 2009 de primăria municipiului Constanţa“.
 
„În același an, primarul municipiului Constanța și societatea constructoare au fost acționați în judecată de o societate comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil, cerând anularea autorizaţiei de construire. În motivare, societatea reclamantă susținea, printre altele, că autorizația a fost emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale privitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere şi servitute privind distanţa dintre construcţii, reclamantei fiindu-i vătămat dreptul de proprietate“, conform DNA.
 
Potrivit surselor noastre, societatea constructoare ar fi SC RHC City Crown SRL, cu sediul în municipiul Constanţa, Staţiunea Mamaia, zona Riviera. Asta în timp ce societatea comercială care deținea o construcție în imediata vecinătate a noului imobil şi care a cerut anularea autorizaţiei de construire este Perla Majestic SA.  

Pe data de 2 iunie 2016, Tribunalul Constanţa a admis cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta PERLA MAJESTIC S.A. în contradictoriu cu pârâta S.C. RHC CITY CROWN S.R.L. şi pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANŢA. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus anularea autorizaţiei de construire nr. 1510/2013 emisă de Primăria Municipiului Constanţa. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care a luat act că reclamanta Perla Majestic SA renunţă la dreptul pretins şi, în consecinţă, a respins acţiunea ca nefondată. 


 
Conform datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, acesta fiind consultat la data de 4 decembrie, RHC City Crown SRL a fost înfiinţată în anul 2004 şi are sediul social în staţiunea Mamaia, zona Riviera.
 
Capitalul social subscris este de 16.354.650 lei, numărul de părţi sociale - 1.635.465, valoarea uneia fiind de 10 lei. Activitatea principală a societăţii, conform codificării CAEN, este „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Printre asociaţii societăţii se numără persoanele juridice Petroserv SA (cu sediul social în Port Constanţa, Dana 34, reprezentată de Cornelius Pavel), Petrogrup SRL (cu sediul social în Port Constanţa, Dana 34, reprezentată de Tănase Sergiu Goga) şi RIG Service SA (cu sediul social pe strada Marc Aureliu, Constanţa, reprezentată de Florin Cârstocea). Administratorul societăţii Rhc City Crown SRL este Florin Cârstocea.


În cauză mai sunt cercetaţi:
CONSTANTIN NICOLETA, la data faptei şefă a Serviciului autorizaţii în construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa,  
DINESCU FULVIA ANTONELA, la data faptei director executiv adjunct al Direcţiei Administraţiei Publice Locale din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, faptă asimilată infracţiunilor de corupţie
TĂNASE LUIZA ELENA, la data faptei arhitect-șef al primăriei municipiului Constanța,
MAZĂRE RADU ŞTEFAN, la data faptei primar al municipiului Constanța,  
ambii pentru complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul, infracțiune asimilată infracţiunilor de corupţie.

Citeşte şi:
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, urmărit penal de procurorii DNA. În acelaşi dosar este anchetat şi fostul edil, Radu Mazăre


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii