Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii din dosar cu un puternic impact emoţional! „Tata a lovit-o pe mama cu un ciocan peste picioare. I-a pus o pernă pe față și s-a așezat cu fundul pe ea“. Prima condamnare

ro

08 Dec, 2021 00:00 1967 Marime text

 
  • Conform procurorilor, în luna iunie 2020, aflându-se la domiciliu, împreună cu concubina sa, persoana vătămată, inculpatul a lovit-o pe aceasta cu ciocanul în zona picioarelor, provocându-i vătămări ce au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale. 
 
Și-a terorizat familia iar acum riscă să-și petreacă următorii șase ani în spatele gratiilor! Este vorba despre un individ din Constanța, domiciliat în localitatea Ovidiu, județul Constanța, suspectat că, pe fondul geloziei, și-a bătut de mai multe ori concubina. Într-un final, femeia și-a făcut curaj și relatat polițiștilor calvarul în care trăiește.
 
În prezent, dosarul penal se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Prin rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au dispus trimiterea în judecată a inculpatului (F.F., de 43 de ani), în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de violența în familie, (3 acte materiale), participație improprie la furtul calificat și distrugerea.
 
În fapt, s-au reținut următoarele:
 
1. În luna iunie 2020, aflându-se la domiciliu, împreună cu concubina sa, persoana vătămată, inculpatul a lovit-o pe aceasta cu ciocanul în zona picioarelor, provocându-i vătămări ce au necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale.
 
2. Tot în luna iunie 2020, inculpatul a lovit-o pe femeie cu pumnii în zona capului și a spatelui și ulterior cu un lanț metalic în zona picioarelor, provocându-i vătămări ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
 
3. În luna iulie, aflându-se într-o stație de autobuz, inculpatul a lovit-o pe concubina sa, cu pumnii și picioarele în zona corpului, provocându-i vătămări ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.
 
4. Inculpatul mai este acuzat că a pătruns prin violare de domiciliu în curtea persoanei vătămate, împreună cu fiica sa, în vârstă de 11 ani, pe care a determinat-o ca fără vinovăție să pătrundă în interiorul locuinței persoanei vătămate și să îi aducă de acolo mai multe bunuri.
 
5. În final, potrivit anchetatorilor, la finele lunii iulie 2020, inculpatul a distrus prin spargere cu o piatră un geam al sediului D.G.A.S.P.C. Constanța.
 
„Tata mi-a spus pe un ton răstit să îi aduc lanțul“
 
Fiind audiată, copila de 11 ani, instituționalizată în centrul de primire a minorului în sistem de urgență „Aluniș” din municipiul Constanța, a declarat:
 
„Am văzut cum tatăl meu a început să o lovescă de mai multe ori cu pumnii pe mama mea în zona capului și corpului, în timp ce aceasta se afla în pat. Întrucât mama mea a început să țipe, tata i-a pus o pernă pe fața mamei și s-a așezat cu fundul pe ea. După aproximativ 1-2 minute tata a luat perna de pe fața mamei, întrebând-o dacă mai țipă, acesta spunând că nu. Totodată, tata mi-a spus pe un ton răstit să îi aduc lanțul de pe mașina de spălat ce se afla în holul locuinței. De frică m-am conformat, întrucât anterior tata ne-a amenințat pe toți copiii că dacă nu stăm liniștiți în pat ne bate și pe noi, aducându-i lanțul din zale metalice, în lungime de circa 50 cm, după care m-am suit în pat, luând-o pe sora mea în brațe, întrucât plângea de frică. Tatăl meu cu lanțul a lovit-o tare pe mama mea de trei ori, respectiv de două ori în zona picioarelor și o dată peste fund. Mama nu a ripostat, însă plângea“, le-a mai declarat copila anchetatorilor.
 
Fiind audiat în cauză de către procuror, inculpatul, aflat în stare de arest preventiv, a recunoscut comiterea celor trei fapte de agresiune asupra persoanei vătămate, susținând că la niciuna dintre ele nu a asistat vreunul dintre copiii săi.
 
De asemenea, inculpatul a recunoscut săvârșirea furtului din locuința persoanei vătămate, afirmând că a comis singur infracțiunea, nefiind însoțit de fiica sa, ori de o altă persoană.
 
Sursa text: rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cum și cât ne protejează ordinul de protecție. Ce spune avocatul Ghiulfer Aisun Ismail, din Baroul Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii