Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despăgubiri Tribunalul s-a pronunțat în dosarul celor doi copii din Techirghiol care au murit în timpul unor „liniuţe“ în Constanţa

ro

13 May, 2022 00:00 5002 Marime text

 
  • Tribunalul Constanța a admis acțiunea deschisă de firma de asigurări și a decis obligarea șoferului la plata sumei totale de 396.701,34 de lei, reprezentând despăgubiri achitate în dosarele de daună.
  • Suma echivalează cu 80.175,6987 de euro, la un curs de 4,9479 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 12 mai 2022 (data redactării articolului).
 
 
Magistrații Tribunalului Constanța au dictat despăgubiri de peste 80.000 de euro, pe care trebuie să le achite unul dintre șoferii din tragicul accident produs în Constanța, în urma căruia doi copii din Techirghiol au murit în timpul unor „liniuțe“.
 
Amintim, unul dintre șoferii condamnați pentru accidentul mortal din iunie 2014, din Constanța, în urma căruia doi adolescenți, de 14 și 17 ani, din Techirghiol, au murit, a fost dat în judecată de firma de asigurări.
 
Acum, Tribunalul Constanța a admis acțiunea deschisă de firma de asigurări și a decis obligarea șoferului la plata sumei totale de 396.701,34 de lei, reprezentând despăgubiri achitate în dosarele de daună.
 
Suma echivalează cu 80.175,6987 de euro, la un curs de 4,9479 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 12 mai 2022 (data redactării articolului).
 
Iată minuta deciziei instanței de judecată:
 
„Admite în parte cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul către reclamanta la plata sumei de 396.701,34 lei, reprezentând despăgubiri achitate în dosarele de daună (...) Obligă pârâta către reclamantă la plata dobânzii legale aferentă debitului principal, de la data introducerii cererii de chemare în judecată şi până la data plăţii efective. Obligă pârâta către reclamanta la plata sumei de 7573 lei , reprezentând taxa judiciara de timbru, cu titlu de cheltuieli de judecată“
 
Hotărârea poate fi atacată în apel, în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței.
 
În cazul în care se va declara apel, dosarul va ajunge pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Cum s-a produs accidentul
 
Amintim, conform procurorilor, în iunie 2014, un şofer s-ar fi luat la întrecere, pe strada Interioară 3, alături de un alt conducător auto.
 
La un moment dat, maşina condusă de primul ar fi lovit automobilul condus de alt şofer, de 26 de ani, din Techirghiol.
 
În urma impactului, a rezultat decesul a doi tineri, de 14 ani, respectiv 17 ani, din Techirghiol, pasageri în maşina condusă de al treilea şofer.
 
Primul şofer a fost condamnat la patru ani şi zece luni de închisoare, cu executare, pentru ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.
 
Cel de-al doilea conducător auto a fost condamnat la patru ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.
 
Cel de-al treilea conducător auto a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Accident transmis live pe Facebook
Rechizitoriu pentru cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea! (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii