Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Stelian Ion - „Guvernul ar trebui să ia în considerare toate recomandările făcute de Comisia de la Veneţia!“

ro

09 Oct, 2018 00:00 1446 Marime text
În cadrul unui interviu acordat RFI, deputatul USR Stelian Ion a susţinut că „Executivul condus de Viorica Dăncilă ar trebui să includă în OUG pe justiţie TOATE recomandările făcute de experţii Comisiei de la Veneţia”.
 
Deputatul mai afirmă că recomandările Comisiei de la Veneţia ne-au impus vreo opt-nouă măsuri, nu doar două, aşa cum are de gând ministrul Justiţiei.
 
„Ministrul Justiţiei a fost foarte opac, nu a dat dovadă de transparenţă. Dumnealui vorbeşte în pilde, ne-a spus că va face modificările care trebuie făcute şi care pot fi făcute. E, nu e chiar aşa, trebuie făcute toate modificările la care se face referire în acest raport preliminar şi va mai urma un raport la jumătatea acestei luni, mai avem puţin şi vom primi şi raportul final”, a afirmat parlamentarul USR de Constanţa.
 
Întrebat fiind cum ar trebui soluţionată această chestiune stringentă, parlamentarul este de părere că „cel mai simplu şi cel mai normal ar fi fost să se dea o OUG, cu un articol foarte simplu: se prorogă intrarea în vigoare sau se suspendă aplicarea anumitor prevederi care deja au intrat în vigoare referitoare la aceste ultime modificări, până nu primim şi raportul final, pentru că dacă şi în raportul final vor fi alte modificări, ce facem, dăm altă ordonanţă de urgenţă?“.
 
În prezent, pe masa de lucru a Comisiei Juridice, din care face parte şi deputatul Stelian Ion, se află o lege „pentru aprobarea sau respingerea” OUG 6/2016 şi „acolo deja au propus în mod foarte concret ca toate protocoalele cu privire la care s-a născut o întreagă isterie în ultimul timp, protocoalele de colaborare între SRI şi alte instituţii să fie declarate de lege, nu prin decizia unui judecător, aşa cum ar fi normal, să fie declarate nule şi toate probele obţinute în baza lor să fie de asemenea declarate nule de lege, nu de către un judecător, ca urmare a nerespectării unei legi şi mai departe să se introducă un nou caz de revizuire exact pe acest motiv al invalidării unor probe, pentru faptul că au fost obţinute în urma aplicării unor protocoale”, mai afirmă deputatul jurist.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii