Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă în dosarul fostului șef al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța. Primarul Chițac învins și la recurs

ro

12 Jan, 2022 00:00 3747 Marime text
  • Magistrații de la Curtea de Apel s-au pronunțat în recursul făcut de primar împotriva deciziei Tribunalului Constanța de a suspenda dispoziția de înlăturare din funcție a fostului șef al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, Emil Mereuță
  • La termenul din 10.01.2022, magistrații de la Curte au decis să admită excepţia lipsei de interes în formularea recursului formulat de primarul Constanța, Vergil Chițac
  • Decizia este definitivă iar primarul Constanței a obligat de instanță să plătească și cheltuielile de judecată
 

 
Magistrații de la Curtea de Apel s-au pronunțat în recursul făcut de primar împotriva deciziei Tribunalului Constanța de a suspenda dispoziția de înlăturare din funcție a fostului șef al Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța, Emil Mereuță.

Vă reamintim, pe 13.04.2021, magistrații de la Tribunalul Constanța au admis în parte exceptia lipsei calității procesuale pasive a pârâților Primăria Constanța și Consiliul Local Constanța și în consecință au respins cererea formulată de către reclamantul Emil Mereuță în dosarul nr.79/118/2021, ca fiind introdusă împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă.

Totuși, judecătorii au admis cererea formulată de Mereuță în contradictoriu cu primarul municipiului Constanța și pe cale de consecință  dispune suspendarea executării dispoziției nr. 4945/14.12.2020 privind suspendarea din funcția publică de director general al Direcției Generale de Asistență Socială Constanța a reclamantului și l-au obligat pe primarul municipiului Constanța la plata catre reclamant a cheltuielilor de judecată în suma de 2.020 lei (taxă judiciară de timbru și onorariu avocat).

Primarul municipiului Constanța a declarat recurs în acest doar pe care l-a înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal.

La termenul din 10.01.2022, magistrații de la Curte au decis să admită excepţia lipsei de interes în formularea recursului.

„Respinge recursul ca lipsit de interes. Obligă recurentul la plata către intimat a cheltuielilor de judecată în sumă de 1.000 lei, reduse în temeiul art 453 alin. 2 Cod procedură civilă. Definitivă".
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Magistrații îl obligă pe primarul Chițac să-l repună pe funcție pe directorul DGAS, Emil Mereuță și să-i plătească toate drepturile cuvenite. Decizia nu este definitivă!
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii