Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizia e definitivă Cererea de oprire a lucrărilor la Sala Polivalentă din Constanța, analizată de Judecătorie

ro

22 Jul, 2020 00:00 8155 Marime text
  • Proprietarul clubului, omul de afaceri, Valentin Surghie afirmă că “autorizația de demolare nr. 101 din data 18.10.2019 este un act ilegal.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit instanța care va judeca solicitarea Asociației Clubul Sportiv Metalul Constanța privind sistarea lucrărilor demarate de Primăria Constanța pentru realizarea proiectului „Sală Polivalentă“.
 
Magistrații Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel au stabilit competenţa de soluţionare a cererii de ordonanţă preşedinţială în favoarea Judecătoriei Constanţa. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă. 
 
Inițial dosarul (12803/212/2020) a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, instanță care a admis excepţia necompetenței materiale, invocată din oficiu, și a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa, Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
 
Ulterior, Tribunalul Constanța a admis excepția de necompetență materială a Secției de Contencios Administrativ şi Fiscal, invocată din oficiu și a decis declinarea cauzei formulată de reclamanta Asociaţia Clubul Sportiv Metalul Constanţa, în contradictoriu cu pârâții Municipiul Constanţa prin Primar, Primarul Municipiului Constanţa şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, spre competentă soluționare Judecătoriei Constanța (instanță de la care venise dosarul).
 
Mai departe, Tribunalul a constatat ivit conflictul negativ de competentă și a trimis cauza în vederea soluționării conflictului negativ de competentă către Curtea de Apel Constanța – Secția Contencios Administrativ şi Fiscal. Decizia de ieri a Tribunalului Constanța a fost fără cale de atac.
 
Așa cum arătam și mai sus, magistrații Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel au stabilit competenţa de soluţionare a cererii de ordonanţă preşedinţială în favoarea Judecătoriei Constanţa. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă. 
 
Sala Polivalentă din Constanța va fi amenajată în zona Badea Cârțan și va costa aproximativ 68 de milioane de lei.
 

Iată decizia judecătorilor

 
„Admite cererea de preschimbare a termenului de judecată din 29.07.2020. Preschimbă termenul în cauza privind conflictul negativ de competenţă la data de 20.07.2020, fără citarea părţilor. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.07.2020. Hot. nr. 21/20 iulie 2020 Stabileşte competenţa de soluţionare a cererii de ordonanţă preşedinţială favoarea Judecătoriei Constanţa. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.07.2020“.
 
Citește și
 
MTS nu a constatat nicio neregulă. Construcția sălii polivalente continuă! La fel și procesul de demolare a unor vestiare și anexe

Făgădău a făcut plângere penală și decis să nu finalizeze exproprierea prin despăgubire a ACS Metalul Constanța. Magistrații au admis apelul și expertiza tehnică depusă de club (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii