Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Date din ancheta DIICOT Povestea unui asistent medical din Veneția prins când vindea droguri pe o plajă din Constanța. A luat cu executare

ro

28 May, 2021 00:00 1903 Marime text
  • Pentru localizarea inculpatului, Tribunalul Constanța a emis o adresă către Ministerul Afacerilor Externe, pentru efectuarea unor demersuri în vederea verificării ipotezei dacă inculpatul se află cumva privat de libertate în Italia ori într-un alt stat în care România are reprezentanțe diplomatice sau dacă figurează cu reședință cunoscută în străinătate.

Un tânăr asistent medical din Veneția (Italia), originar din Râmnicu-Vâlcea, a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul Constanța, la aproape patru ani de închisoare cu executare efectivă în penitenciar, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc și deţinere, fără drept, de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu.

Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.

În actul de sesizare s-a reținut că trei ofițeri din cadrul B.C.C.O. Constanța l-au depistat inculpat (Alexandru P.) pe plaja „Mamaia Nord” din Constanța, în timpul unui festivalul (2018).

Polițiștii observaseră cum, cu câteva momente anterior, individul îi plasase altui tânăr un comprimat și cum primise de la cel din urmă o sumă de bani.

Asupra celui în cauză au fost găsite două comprimate de culoare albastră și formă cilindrică, precum și suma de 50 de lei.
 

50 de lei bucata

Întrebat fiind, cel în cauză a declarat că achiziționase pastilele, cu 50 de lei bucata, de la un necunoscut întâlnit la festival și că, în premomentul depistării lui, tocmai oferea unul dintre comprimate unui prieten.

Inculpatul le-a recunoscut polițiștilor că el mai consumase în trecut, de câteva ori, astfel de comprimate („capse cu efect energizant”).

Mai mult, inculpatul a relatat că, anterior episodului petrecutpe plaja din Constana, a avut, în timpul facultății, o perioadă de circa un an de zile, în care a consumat cannabis intensiv, ajungând chiar și la fumatul zilnic de marijuana, cu instalarea stării de dependență.
 

A recunoscut tot

Inculpatul a recunoscut , în totalitate săvârșirea faptelor pentru care a fost trimis în judecată, precum au fost reținute în sarcina acestuia prin actul de sesizare a instanței.

Inculpatul au mai solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală , necontestate , pe care le cunoaște și le însușește, învederând totodată că nu solicită administrarea de alte probe , decât proba cu înscrisuri în circumstanțiere .
 

Adresă către Ministerul Afacerilor Externe

De precizat că pentru aducerea la audieri și stabilirea situației juridice a inculpatului, Tribunalul Constanța fost efectuat multiple demersuri.

Spre exemplu, tribunalul a emis o adresă către Ministerul Afacerilor Externe, pentru efectuarea unor demersuri în vederea verificării ipotezei dacă inculpatul se află cumva privat de libertate în Italia ori într-un alt stat în care România are reprezentanțe diplomatice sau dacă figurează cu reședință cunoscută în străinătate.

M.A.E. – Departamentul Consular a comunicat Tribunalului Constanța faptul că inculpatul nu figurează nici în bazele de date proprii, nici în evidențele oficiilor consulare ori ale misiunilor diplomatice române externe.
 

Un ofițer B.C.C.O. Constanța a reușit să-l localizeze pe inculpat

Într-un final, după emiterea de către procuror a unui nou mandat de aducere pe numele inculpatului, un ofițer din cadrul B.C.C.O. Constanța a reușit să-l localizeze pe inculpat, care a confirmat că se află în Veneția, Italia, unde are un loc de muncă și, totodată, și-a luat angajamentul de a reveni în România.


Prima condamnare

Zilele trecute, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă trei ani şi patru luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc și la nouă luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc şi mare risc, pentru consum propriu.

Instanța a dispus contopirea pedepselor aplicate în pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 4 luni închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite respectiv spor de 3 luni astfel că în final inculpatul să execute pedeapsa de trei ani şi şapte luni închisoare.
 

Cu executare

Ca modalitate de executare,în raport de persoana acestui inculpat, de conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii precum și de posibilitățile sale de îndreptare,destul de ridicate, că aplicarea unei pedepse către minim este suficientă și, însă cu executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracțiuni.

Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.


Sursa text: rolii.ro


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Detalii din anchetă!
Carderi constănțeni trimiși în judecată. Goleau conturile turiștilor care mergeau la Ierusalim


DIICOT
Captură record de droguri, în Portul Constanța (video)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii