Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dănuţ Căpăţînă, fostul șef al Spitalului Judeţean Constanţa, la prima propunere făcută de comisia de liberare din penitenciar

ro

12 Jul, 2021 00:00 2367 Marime text
 
  • Dănuţ Căpăţînă le-a spus judecătorilor că „regretă faptele comise și aceasta nu este o afirmație lipsită de conținut“ și că încă de la „început și-a asumat faptele chiar din faza de urmărire penală, însă s-a ajuns la acest cuantum al pedepsei“.

Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, aflat în prezent în executarea unei pedepse de zece ani de închisoare, cere să fie eliberat condiţionat.
 
Cererea fostului manager al SCJU Constanţa se află pe rolul Tribunalului Constanţa, primul termen fiind stabilit pentru data de 19 iulie 2021.
 
De precizat de solicitarea lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, a fost soluţionată de Judecătoria Medgidia.
 
Având cuvântul, Dănuţ Căpăţînă le-a spus judecătorilor că „regretă faptele comise și aceasta nu este o afirmație lipsită de conținut“ și că încă de la „început și-a asumat faptele chiar din faza de urmărire penală, însă s-a ajuns la acest cuantum al pedepsei. A făcut tot ce a ținut de el pentru a demonstra că se poate reintegra în societate“.
 
Oficial
 

Respinge ca neîntemeiată propunerea de liberare condiţionată a condamnatului Căpăţână Dănuţ, formulată de Comisia pentru liberarea condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, Jud. Constanţa. Stabileşte termen de reiterare după 6 luni de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţie către Baroul Constanţa pentru avocat Bese Lidia. Cu drept de contestaţie.

 
Potrivit datelor aflate la dosar, Dănuţ Căpăţînă a început executarea pedepsei la 05 iulie 2017 și ar urma să expire la 10 august 2026.
 
Dănuţ Căpăţînă se află în spatele gratiilor, el fiind condamnat definitiv, de Marius Damian Mitea şi Ciprian Coadă, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, la zece ani de închisoare (pedeapsă rezultată după contopirea cu o altă condamnare).
 
Asta în timp ce SC Mara Investcom SRL s-a ales cu o amendă penală de 200.000 de lei.
 
 
Într-un alt dosar, Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, cauza aflându-se pe rolul Tribunalului Tulcea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Cererea de extrădare, respinsă
Omul de afaceri Sorin Strutinsky a început executarea efectivă într-un penitenciar din Italia

    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii