Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă a respins recursul Inspecției Judiciare privind acțiunea disciplinară împotriva Laurei Codruța Kovesi

ro

02 Jun, 2020 16:16 2590 Marime text
  • Inspecția Judiciară făcuse recurs la Înalta Curte împotriva deciziei Consiliului Superior al Magistraturii.
Înalta Curte de Casație și Justiție a României a respins, în urmă cu scurt timp, recursul formulat de Inspecția Judiciară împotriva hotărârii CSM prin care fusese respinsă acțiunea disciplinară formulată de Inspecție împotriva fostului procuror general al României, Laura Codruța Kovesi.

Iată minuta deciziei Curții Supreme de astăzi:
Respinge cererea de suspendare formulată de recurenta Inspecţia Judiciară. Respinge recursul formulat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 5P din 24 iunie 2019, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru Procurori în materie disciplinară, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2 iunie 2020.

Pe data de 24 iunie 2019, Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii hotărâse să respingă acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară împotriva magistratului Laura Codruța Kovesi, fost procuror general al României.

Într-un comunicat de presă al Inspecției Judiciare făcut public la acel moment, se arată că „Inspectorii judiciari au reţinut că procurorul a inserat în comunicatul de presă nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din înregistrările discuţiilor purtate la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, despre care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei şi care constituiau probe într-un dosar înregistrat la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii