Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța și Certificatul verde. Când se dă verdictul

ro

19 Jan, 2022 00:00 1729 Marime text
  • Reclamanți sunt avocații Gheorghe Gabriel Cacescu (Baroul Iași), Iulia Adalmina Medeleanu (Baroul Vaslui), Gabriela Ștefania Nuț, Gabriela Magdalena Sfichi (Baroul Iași), dar și Maria Nuț.
  • Decizia va fi anunțată la data de 31 ianuarie 2022, urmând să fie pronunțată de completul C10 Fond al Secției de contencios administrativ și fiscal al Curții, prezidat de magistratul Livia Augustina Nistor.
 
Curtea de Apel Constanța a anunțat data la care urmează verdictul în legătură cu Certificatul verde și celelalte restricții anti-Covid ce le vizează, cu precădere, pe persoanele nevaccinate!
 
Potrivit datelor oficiale, decizia va fi anunțată la data de 31 ianuarie 2022, urmând să fie pronunțată de completul C10 Fond al Secției de contencios administrativ și fiscal al Curții, prezidat de magistratul Livia Augustina Nistor.
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 6973/2/2021, aflat inițial în atenția Curții de Apel București și declinat la Constanța.
 
Reclamanți sunt avocații Gheorghe Gabriel Cacescu (Baroul Iași), Iulia Adalmina Medeleanu (Baroul Vaslui), Gabriela Ștefania Nuț, Gabriela Magdalena Sfichi (Baroul Iași), dar și Maria Nuț.
 
Inițial, dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel București, însă luni, 8 noiembrie 2021, instanța din Capitală a admis excepția necompetenței teritoriale și materiale specializate a completului de judecată.
 
Se arată în minuta hotărârii CAB că instanța „declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Curții de Apel Constanța – Secția de contencios administrativ și fiscal“.
 
În acest proces, avocații au chemat în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne – Direcția Generală Juridică, Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin reprezentant legal Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul M.A.I., dar și pe Raed Arafat – Secretar de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, precum și Departamentul pentru Situații de Urgență.
 
Obiectul dosarului este reprezentat de „anulare act Art. 15 din Legea 136/2020, HG 1130/2021“.
 
Articolul 15 din Legea 136/2020 prevede faptul că „Ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență sau ale persoanei desemnate de acesta, emise în temeiul prezentei legi, se aplică, de îndată, de autoritățile competente și se publică pe site-urile oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Autoritățile publice centrale și locale asigură informarea publică a cetățenilor din zonele supuse carantinei prin campanii de informare“.
 
Totodată, prin HG 1130/2021 a fost prelungită starea de alertă în România și au fost introduse mai multe măsuri anti-Covid, restrictive mai ales pentru persoanele nevaccinate, printre care și Certificatul verde care atestă vaccinarea anti-Covid, certificat fără de care, în prezent, nu se permite accesul în magazinele nealimentare, dar și în anumite instituții ale statului.
 
Decizia pe care o va pronunța în cauză Curtea de Apel Constanța va putea fi atacată cu recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces important la Constanța! Este vizat accesul în Primăria Tulcea pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID 19 (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii