Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța i-a revocat controlul judiciar lui Silviu Ioan Ionele, fost comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea

ro

13 Feb, 2021 00:00 2531 Marime text
  • Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Curtea de Apel Constanța a dispus, ieri, revocarea măsurii preventive a controlului judiciar dispusă faţă de Silviu Ioan Ionele, fost comisar în cadrul Penitenciarului Tulcea, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa.
 

Oficial de la instanță

 
„Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Ionele Silviu Ioan prin încheierea penală nr. 33/CP/19.08.2019 pronunţată de Tribunalul Tulcea în dosarul nr. 653/88/2019/a5, modificată şi definitivă prin încheierea penală nr. 265/P/CP/2019 din data de 27.08.2019 a Curţii de Apel Constanţa. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 12.02.2021“.
 
Potrivit DNA, Ionele este acuzat de luare de mită în formă continuată şi introducerea, în mod ilicit, într-un penitenciar, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, în formă continuată.
 
Procurorii arată că „în perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, contrar îndatoririlor de serviciu, a introdus în mod ilicit, în Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile şi cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoană încarcerată în unitatea amintită, pentru săvârşirea unei infracţiuni de omor“.
 
Persoana beneficiară a obiectelor respective, spun procurorii, face parte dintr-o grupare specializată în comiterea de infracţiuni prin metoda „Accidentul”. Mai mult, în rechizitoriul DNA se arată că „pentru acest «serviciu», inculpatul a primit de la un prieten al celui încarcerat suma totală de 6.500 lei, acceptând totodată promisiunea de a primi în viitor suma de 3.500 lei“.

Citește și:
 
Închisoare cu executare pentru un comisar de penitenciare din Tulcea. Dosarul a ajuns la Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii