Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, chemată să ridice barierele din Zona Peninsulară!

ro

06 Dec, 2021 00:00 2089 Marime text
  • Dosarul în care s-a cerut suspendarea executării hotărârii consiliului local a fost deschis de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, în numele reclamanților SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express și SC Viperoom Pub SRL.
  • Cazul a ajuns recent pe rolul Curții de Apel Constanța, după ce societățile au declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului Constanța de a respinge cererea de suspendare a regulamentului.
 
Primul dintre procesele pentru suspendarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Constanței a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța!
 
Este vorba despre dosarul cu indicativul 7946/118/2021, cauză ce are ca obiect „suspendare executare act administrativ HCL nr. 294/31.08.2021“.
 
Amintim, prin Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 294/31.08.2021 a fost aprobat Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a Constanței.
 
Dosarul în care s-a cerut suspendarea executării hotărârii consiliului local a fost deschis de avocatul Mirela Doicescu, din cadrul Baroului Constanța, în numele reclamanților SC Gambino & Lyra SRL, SC Viperoom Express și SC Viperoom Pub SRL.
 
Ulterior, demersului inițiat de cele trei companii s-au mai alăturat și Hacer & Yasemin SRL, Cabinet de avocat Cristina Laura Andrei, Cabinet de avocat Carpov Oana Mădălina, Unal Co SRL, Lolamola SRL, 77& Madison ADK SRL, Bonton Beach SRL, Simple One SRL, Sicilia Bella SRL și Nutmih Product SRL.
 
La data de 15 noiembrie 2021, Tribunalul Constanța, în completul CA6 al Secției de contencios administrativ și fiscal, prezidat de magistratul Răzvan Ionuț Pricop, a decis să respingă ca nefondată solicitarea de suspendare a aplicării regulamentului.
 
Amintim, la aceeași dată au fost montate și barierele de acces în zonă.
 
Un nou dosar pentru suspendare
 
După respingerea acțiunii, reclamanții au declarat recurs în cauză, așa încât acum dosarul a fost recent înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța, la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
În prezent, dosarul așteaptă fixarea primului termen de judecată în recurs.
 
Indiferent care va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Totodată, facem precizarea că, pe rolul Tribunalului Constanța, a fost înregistrat și un al doilea dosar având ca obiect o cerere de suspendare a aplicării Regulamentului pentru Peninsula Constanța,acesta urmând să fie analizat de magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal la data de 13 decembrie 2021, de la ora 9.30.
 
Dosarul 8549/118/2021 se află în atenția Completului CA9 al Secției, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele secției.
 
În acest dosar, reclamanți sunt mai mulți rezidenți, dar și Parohia Sfântul Anton de Padova, din cadrul Bisericii Catolice.
 
Și în acest caz, hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța va putea fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
De ce s-a respins suspendarea Regulamentului pentru Peninsula Constanța. Explicațiile judecătorilor (motivare)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii