Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța Ce schimbări s-au făcut în Comisia de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informații de interes public

ro

13 Mar, 2020 00:00 1369 Marime text

Judecătorul Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța, a decis modificarea componenței Comisiei de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informații de interes public. Constituită la nivelul Curții de Apel, Comisia era condusă de fostul vicepreședinte al instanței, judecătoarea Eleni Cristina Marcu.
 
La finele anului trecut, Eleni Cristina Marcu a promovat examenul pentru ocuparea unui post în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. În această situație, postul de vicepreședinte al Curții de Apel Constanța a devenit vacant.
În cursul lunii trecute, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis delegarea pe post a magistratului Claudiu Iulian Răpeanu, începând cu data de 7 februarie, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
Prin Decizia nr. 51/2020 a președintelui Curții de Apel Constanța, magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, în calitate de vicepreședinte al instanței, a devenit și președinte al Comisiei de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informații de interes public, în locul judecătoarei Eleni Cristina Marcu.
 
În documentul menționat, se arată, la articolul 1: „începând cu data emiterii prezentei decizii, se modifică în parte art. 2 din decizia nr. 45 din 4 februarie 2019, emisă de către președintele Curții de Apel Constanța, prin care a fost stabilită componența Comisiei de analiză privind încălcarea dreptului de acces la informațiile de interes public, în sensul desemnării domnului vicepreședinte Răpeanu Claudiu Iulian în calitate de președinte al acestei Comisii, în locul doamnei vicepreședinte Marcu Eleni Cristina“.
 
În urma modificărilor, componența Comisiei este, în prezent, următoarea: judecătorul Claudiu Răpeanu asigură funcția de președinte, iar judecătoarele Carina Gheorma și Mihaela Cristina Mocanu sunt membre.
 
Citește și:
 
Propus de preşedintele instanţei şi ales în unanimitate, prin vot direct şi secret:
Motivarea delegării judecătorului Răpeanu în conducerea Curţii de Apel Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii