Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au reacționat judecătorii Curții de Apel Constanța legat de eliminarea pensiilor de serviciu

ro

22 Jan, 2020 15:45 2122 Marime text
Judecătorii Curții de Apel Constanța avertizează că eliminarea pensiei de serviciu a magistraților „este de natură a încălca independența judecătorilor“.

Întruniți în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor Curții de Apel, convocată de președintele instanței, judecătorul Marius Cristian Epure, magistrații și-au exprimat punctul de vedere, anume că o astfel de măsură ar afecta negativ statutul constituțional al judecătorilor.

Redăm, în continuare, comunicatul transmis de purtătorul de cuvânt al instanței, judecătoarea Alina Gabriela Jurubiță:

„La data de 21 ianuarie 2020 ora 1200 – la sediul Curţii de Apel Constanţa a avut loc şedinţa Adunării Generale a judecătorilor, convocată de către preşedintele Curţii de Apel Constanţa, în temeiul art. 50 alin. 2 lit. a din Legea 304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 7 alin. 1 lit. p şi art. 17 pct. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin H.C.S.M. nr. 1375/2015, având înscrisă în ordinea de zi:

Formularea unui punct de vedere motivat relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor, potrivit art. 51 lit. d din Legea nr. 304/2004, având în vedere adresa nr. 1210 din 17 ianuarie 2020 emisă de către Consiliul Superior al Magistraturii, înregistrată la Curtea de Apel Constanţa sub nr. 266/22 din 17 ianuarie 2020, în referire la Hotărârea nr. 55 din 16 ianuarie 2020 adoptată de Secţia pentru judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Cu unanimitatea judecătorilor prezenţi la dezbateri, Adunarea Generală a judecătorilor şi-a exprimat punctul de vedere relativ la iminenta abrogare a dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu a magistraţilor în sensul că abrogarea dispoziţiilor normative actuale este de natură a încălca independenţa judecătorilor, afectând negativ statutul constituţional al acestora“

Citește și:

Se acordă termene în toate cauzele:
Judecătorii constănțeni, reacție la abrogarea pensiilor de serviciu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii