Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Darie, fost vicepreşedinte al CJC, condamnat pentru conducerea autoturismului sub influenţa băuturilor alcoolice

ro

27 Apr, 2019 00:00 4611 Marime text
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Gheorghe Cristian Darie a fost prins sub influenţa băuturilor alcoolice la volanul maşinii. Astfel, instanţa l-a condamnat pe 25 aprilie la opt luni de închisoare cu suspendare. Decizia pronunţată de Judecătoria Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată prin apel.
 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa, Cristian Darie a precizat că îşi asumă fapta. „Mă voi consulta cu avocatul şi voi decide ulterior dacă depun apel”, a spus fostul lider CJ.
 

Soluţia pe scurt

 
„În baza art. 336 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod Procedură Penală, condamnă pe inculpatul D. G. C. la opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 91 Cod Penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de opt luni închisoare.
 
În baza art. 92 Cod Penal, stabileşte un termen de supraveghere de doi ani. În baza art. 93 alin. 1 Cod Penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
În baza art. 93 alin. 2 Cod Penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 94 alin. 1 Cod Penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa.
 
În baza art. 93 alin. 3 Cod Penal, impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi nominalizează Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa şi R.A Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta ca instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată, potrivit art. 404 alin. 2 Cod Procedură Penală. În baza art. 404 alin. 2 Cod Procedură Penală, atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere.
 
În baza art. 274 alin. 1 Cod Procedură Penală, obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum total de 1.400 de lei, din care: 800 de lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale şi 600 de lei cheltuieli judiciare în faţa instanţei de judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 25.04.2019”.
 
Citeşte şi:
 
Instanţa din Constanţa s-a pronunţat în dosarul dintre Cristian Darie şi Marius Puşcaşi. Mărul discordiei - un teren situat pe strada Callatis

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii