Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în scop de jaf Constanţa. Scene de groază ziua în amiaza mare

ro

07 Jul, 2018 00:00 5043 Marime text
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Constanţa, prin rechizitoriul nr. 2222/P/2017, un bărbat de 42 de ani, din judeţul Vâlcea, a fost condamnat, în primă instanţă, la 22 de ani de închisoare, pentru omor calificat şi tâlhărie calificată. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
  
Prin actul de sesizare a instanţei de judecată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată că, în luna octombrie 2017, puţin după ora 12.00, în centrul municipiului Constanţa, inculpatul a ucis, în scop de jaf, o persoană în vârstă de 64 de ani. Victima a fost lovită, spun procurorii, în mod repetat şi cu mare intensitate, cu o scândură de lemn, pumnii şi picioarele în zonele capului, gâtului şi toracelui. Ulterior, inculpatul i-a sustras victimei un set de chei şi de suma de 150 de lei.
 
În faţa judecătorilor, inculpatul a recunoscut faptele aşa cum au fost reţinute în rechizitoriu, însă a precizat că, în ziua respectivă, se afla în stare de sevraj, având câteva zile de când nu consumase alcool. Mai mult decât atât, inculpatul a menţionat că, tot în ziua respectivă, luase Xanax, pentru depresie. 
 
Tribunalul Constanţa a decis, în primă instanţă, condamnarea inculpatului la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la alţi şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată. Instanţa a aplicat pedeapsa cea mai grea, respectiv 20 de ani de închisoare, la care s-a adăugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, astfel că în final inculpatul va executa 22 de ani de închisoare.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apelul cauzei a fost sta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii