Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în Constanţa! Presupusul autor rămâne în arest

ro

21 Dec, 2017 00:00 1351 Marime text
Panainte Bantaş, de 58 de ani, din Constanţa, recent trimis în judecată pentru omor, rămâne în stare de arest preventiv. Decizia a fost luată ieri de Tribunalul Constanţa şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în seara zilei de 21 octombrie, în curtea locuinţei lui, în cursul unui conflict spontan, inculpatul a ucis-o pe victima R.I., în vârstă de 62 de ani, prieten de-al său şi partener de pescuit amator de 40 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu pumnii şi o coadă de mătură din lemn pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile capului şi toracico-abdominală, astfel încât i-a provocat grave leziuni, incompatibile cu viaţa.
 
Datele de anchetă au învederat că, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, inculpatul ar fi fost acuzat de victimă că i-ar fi furat o mulinetă, iar acesta s-a enervat, mai ales că ar fi fost înjurat şi de mamă, şi a ripostat violent. După ce victima a rămas la sol nemişcată, inculpatul şi-a anunţat un vecin, căruia i-a povestit că o omorâse pe victimă, iar vecinul respectiv a sesizat autorităţile judiciare şi ambulanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii