Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Covor de seminţe într-un parc din Constanţa Peste 8.000 de comentarii la o imagine postată pe Facebook. Decizie definitivă în instanţă

ro

30 May, 2018 00:00 6331 Marime text
Hotărâre definitivă în dosarul în care o femeie din Constanţa a solicitat obligarea unei alte femei să-i achite suma de 180.000 de lei cu titlu de despăgubiri - daune morale. Pe scurt, reclamanta a arătat că, în urmă cu un an, imaginea sa ar fi fost distrusă după ce, pe reţeaua de socializare Facebook, au fost postate fotografii ea şi copiii săi de către pârâtă.
 
În concret, reclamanta a arătat, potrivit datelor oficiale, că a fost victima unei agresiuni verbale, dar şi fizice, produse din culpa pârâtei, care a abordat-o în parcul pentru copii, pentru a o jigni că ar fi stat pe o bancă lângă care se aflau coji de seminţe, pe care ar fi presupus pârâta că le-ar fi produs reclamanta, ceea ce a determinat-o pe pârâtă să i se adreseze pe un ton agresiv şi să o fotografieze fără consimţământul acesteia.
 
Potrivit susţinerilor reclamantei, în urma postărilor efectuate de pârâtă, au existat peste 8.000 de comentarii publice, pe care aceasta le-a făcut publice prin postarea de pe pagina sa, denigrând-o, jignind-o şi instigând persoanele de pe această reţea împotriva sa.
 
În replică, pârâta a arătat că în ziua respectivă s-a deplasat împreună cu fiica sa într-un parc. Fiica pârâtei s-a apropiat de o bancă pentru a afla ce reprezintă multitudinea de fragmente aflate pe jos şi, în acel moment, pârâta ar fi observat că reclamanta, aşezată pe o bancă, spărgea seminţe şi arunca cojile pe jos, i-a atras atenţia că o astfel de atitudine nu este una civilizată, mai ales că se aflau într-un spaţiu pentru copii, solicitându-i să strângă cojile de seminţe astfel aruncate, însă reclamanta a început să îi adreseze cuvinte jignitoare într-un limbaj suburban, a adoptat un comportament violent fizic, năpustindu-se asupra pârâtei şi încercând să o lovească, fiind necesară intervenţia tatălui pârâtei pentru a încerca îndepărtarea reclamantei. Potrivit pârâtei, la tot acest incident a fost de faţă fiica ei, care fost marcată de eveniment şi a început să plângă.
 
În aprecierea pârâtei, fapta acesteia de a posta pe reţeaua de socializare Facebook o fotografie care o înfăţişa pe reclamantă aşezată pe o bancă, la un loc de joacă pentru copii, lângă o pungă de seminţe şi un covor de coji de seminţe la picioare, însoţită de un comentariu privitor la incidentul descris anterior, nu poate reprezenta o faptă ilicită.
 
În deliberări, Judecătoria Constanţa a respins cererea formulată de reclamantă, ca neîntemeiată. Decizia a rămas definitivă prin neapelare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii