Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copil de patru ani, accidentat mortal pe DN 3 de un autovehiculul special pentru transport valori. Prima condamnare (document)

ro

27 Jul, 2020 00:00 1817 Marime text
  • Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  • Potrivit experților, accidentul putea fi evitat atât de către pieton, cât și de către inculpat prin frânare, având timpul necesar să o facă.


Magistrații de la Judecătoria Medgidia au decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat, de 53 de ani, din Bârlad, la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, victima fiind un copil de patru ani. Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.


În actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut în sarcina inculpatului că, la data de 13 mai 2016, a condus autovehiculul marca Ford Tranzit (autovehicul special pentru transport valori). Ajuns în localitatea Ion Corvin, la km 184+100 m al DN3, din cauza vitezei peste limita legală, șoferul a surprins și a accidentat un minor, care se afla în traversarea străzii prin loc nepermis, provocând astfel un accident rutier din care a rezultat decesul victimei.


Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool p ur în aerul expirat.


În raportul de expertiză s-a stabilit că viteza autovehiculului special în premomentul apariției stării de pericol a fost de 68,12 km/h, aceasta reprezentând o cauză favorizantă în producerea accidentului.


Astfel, s-a concluzionat, cauza producerii accidentului a fost angajarea în traversare a minorului, lăsat nesupravegheat, prin loc care nu este special amenajat și semnalizat corespunzător și fără să se asigure că o poate face fără pericol pentru el și pentru ceilalți participanți la trafic, însă accidentul putea fi evitat atât de către pieton, prin neangajarea în traversarea drumului, cât și de către inculpat prin frânare, având timpul necesar să o facă.


Decizia Judecătoriei Medgidia (ce poate fi citită integral accesând secțiunea Documente) a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 12 noiembrie.


Citește și

Tragedie rutieră în Constanţa!:
Șoferul care a ucis pe loc un copil de doi ani, pe trecere, lângă Doraly, a scăpat de închisoare


O femeie a murit după o operație la o clinică privată din Constanța. Magistrații încearcă de opt ani să stabilească cine se face vinovat de tragedie

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului:
Fost prefect al județului Constanța a scapat de arestul la domiciliu. Ce obligații are Ioan Albu





 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii