Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de finanțare nerambursabilă Judeţul Constanţa a chemat în judecată Asociaţia Club Sportiv Tomitanii. Cine va judeca dosarul

ro

07 Dec, 2020 00:00 2349 Marime text
  • În 2015, la Gala Rugby-ului Românesc, Tomitanii a fost declarat cel mai bun club de juniori din România.
  • Gruparea de pe litoral a încheiat pe locul cinci ediția 2019/2020 a SuperLigii, la doar al doilea an de prezență a trupei de pe litoral în eșalonul de elită din România.

Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa prin președintele Consiliului Județean Constanta a chemat în instanță Asociaţia Club Sportiv Tomitanii Constanţa! Potrivit datelor oficiale, UAT Constanța solicită Asociaţiei Club Sportiv Tomitanii Constanţa suma de 412.785 de lei, compusă din suma de 279.324 lei – debit principal și 133.461,01 lei – dobânzi și majorări de întârziere, actualizată cu dobânda legală și majorări de întârziere la data plății efective.
 
Proiectul clubului de rugby Tomitanii Constanţa a demarat în anul 2009. Gruparea a ajuns până în divizia de elită a seniorilor, SuperLiga, parcurgând, an de an, toate etapele din viaţa unei grupări sportive. De menționat că de-a lungul anilor, jucători de la Tomitanii Constanța au fost convocați și la loturile naționale. 
 
În prezent, dosarul se află pe rolul Secţiei I civilă de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Cauza se află în procedură de filtru. Primul termen de judecată urmează a fi alocat ulterior.
 
De precizat că acțiunea UAT Constanța a fost respinsă atât de judecătorii Tribunalul Constanța, prin decizia 2656/2019, cât și de Curtea de Apel Constanța, prin decizia 123/2020.
 

Date din dosar  

 
Prin cererea de chemare în judecată, conform rolii.ro, Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa prin președintele Consiliului Județean Constanta în contradictoriu cu Asociaţia Club Sportiv Tomitanii Constanţa, a solicitat instanței obligarea asociaţiei la plata sumei de 412.785,01 lei, compusă din suma de 279.324 lei – debit principal și 133.461,01 lei – dobânzi și majorări de întârziere, actualizată cu dobânda legală și majorări de întârziere la data plății efective.
 

Finanțare nerambursabilă

 
În motivarea acțiunii, a arătat reclamanta că între Județul Constanța și Asociaţia Club Sportiv Tomitanii Constanţa s-a încheiat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitatea sportivă nr. 9858/18.04.2016.
 
Conform art.2 din contractul sus-menționat, a arătat reclamanta - Unitatea Administrativ Teritorială a Judeţului Constanţa prin președintele Consiliului Județean Constanta, a virat beneficiarului - Asociaţia Club Sportiv Tomitanii Constanţa - suma de 1.229.150 lei pentru finanțarea proiectului „Rugby – sportul meu preferat.
 

Audit al Camerei de Conturi Constanta

 
După executarea contractului de finanțare nerambursabilă cu ocazia efectuării in anul 2017 a unui audit al Camerei de Conturi Constanta, a constatat faptul că o parte din suma de 1.229.150 lei, respectiv 279.324 lei, reprezenta contravaloarea unor cheltuieli neprevăzute în normele financiare pentru activitatea sportivă aprobate prin HG nr.1447/2007, dar care au fost declarate de către beneficiar ca fiind conforme HG nr.1447/2007 în documentația de atribuire a contractului de finanțare și în anexa la contractul nr.9858/18.04.2016.
 

În divizia de elită a seniorilor

 
Așa cum arătam și mai sus, proiectul clubului de rugby Tomitanii Constanţa a demarat în anul 2009, gruparea devenind celebră în România pentru că a plecat de la zero, de la copii, şi a ajuns până în divizia de elită a seniorilor, SuperLiga, parcurgând, an de an, toate etapele din viaţa unei grupări sportive.
 
Primele selecţii la rugby-tag, non-contact, au fost realizate la Valu lui Traian, unde a fost formată prima echipă de rugby-tag, care, în numai doi ani, a ajuns să câştiga Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (ONS) pe ţară, în 2011.
 

O forţă în rugby-ul juvenil românesc

 
Gruparea de pe litoral a devenit ulterior o forţă în rugby-ul juvenil românesc, câştigând aproape an de an titlul naţional. În 2015, la Gala Rugby-ului Românesc, Tomitanii a fost declarat cel mai bun club de juniori din România.
 
La seniori, au urmat două promovări consecutive, din Divizia A şi din Divizia Naţională, Tomitanii ajungând astfel în SuperLigă. Gruparea de pe litoral a încheiat pe locul cinci ediția 2019/2020 a SuperLigii, la doar al doilea an de prezență a trupei de pe litoral în eșalonul de elită din România.
 
De-a lungul anilor, jucători de la Tomitanii Constanța au fost convocați și la loturile naționale, ultimii patru care au primit convocării fiind Vlăduț Burduja (linia a II-a), Răzvan Secărea (mijlocaș la deschidere) și Gabriel Denis Toderașcu (aripă) - la lotul național Under-20 și Cristi Boboc (linia a III-a)  la lotul național de seniori. 
 
Citește și
 
Procurorul care i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și pe Nicușor Constantinescu, în atenția CSM

Consiliul Județean Constanța, dat în judecată de societatea Thallassa Cons SRL

Consiliul Județean Constanța verifică documentația pentru proiectul “Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii