Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Continuarea lucrărilor fără autorizație de construire O femeie din Constanța a primit trei luni de închisoare pentru un balcon. Primul termen în apel, în martie

ro

22 Feb, 2021 00:00 2645 Marime text
  • Conform portal.just.ro, nu mai există un al dosar cu acest obiect pe rolul instanțelor din Constanța soluționat prin aplicarea unei pedepse asemănătoare.   
 
Judecătorii Sectiei penale şi pentru cauze penale cu minori şi de familie din Curtea de Apel Constanța au stabilit primul termen în apelul dosarului în care o femeie din Constanța a condamnată în primă instanță pentru că a continuat lucrările de executare a unui balcon după ce s-a dispus oprirea lucrărilor de către organele de control, potrivit legii.
 
Primul termen în faza apelului a fost stabilit pentru jumătatea lunii martie 2021. 
 
Inițial, Judecătoria Constanța a decis condamnarea femeii la pedeapsa de trei luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru infracţiunea de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.
 
Instanța a amânat aplicarea pedepsei de trei luni de închisoare în termenul de supraveghere de doi ani calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpata trebuie să respecte următoarele masuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei și orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum și întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Femeia a fost trimisă în judecată în decembrie 2019.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii au reținut că, în 2015, Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța întrucât inculpata a continuat lucrările de executare a unui balcon la adresa din Constanța (...), după ce s-a dispus oprirea lucrărilor de către organele de control potrivit legii.
 
Primul termen în faza apelului a fost stabilit pentru jumătatea lunii martie 2021. Oricare va fi decizia Curți de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Citește și
 
Condamnare definitivă după accident cu doi morți în fața hotelului Zodiac din Constanța, în 2018

Sârbii condamnați la Tulcea pentru trafic de droguri de mare risc cer să fie eliberați

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii