Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contabilul unei primării, condamnat. Ce s-a decis la Curtea de Apel Constanţa

ro

27 Jul, 2018 00:00 2111 Marime text
Trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, o femeie din Tulcea, fost contabil în cadrul Primăriei Nufăru, a fost condamnată, în primă instanţă.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, magistraţii din Judecătoria din Tulcea au decis achitarea femeii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi condamnarea ei la trei ani de închisoare.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, primul termen în apelul cauzei fiind stabilit pentru data de 11 octombrie. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa arată, printre altele, că inculpata, în perioada 2009 -2013, ar fi înlesnit încheierea şi derularea unor contracte încheiate între Primăria Nufăru şi o societate comercială unde administratori erau fiica şi ginerele său.
 
Mai mult decât atât, magistraţii arată, tot în rechizitoriul cauzei, că inculpata ar fi încălcat legea în contextul unor contracte de achiziţie publică, în detrimentul Primăriei Nufăru, pentru ca societatea comercială anterior menţionată să primească suma de aproximativ 170.000 de lei.
 
În primă instanţă, Judecătoria din Tulcea a decis achitarea femeii pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, şi condamnarea ei la trei ani de închisoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii